Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Puber 4 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Sweet Sixteen organiseren? Met deze thema’s krijgt jouw kind een topfeest

Het is bijna zo ver: jouw zoon of dochter wordt 16. Het is een cliché, maar wat gaat de tijd toch hard. Nu wil jouw kind natuurlijk een echte Sweet Sixteen geven. Vinden jullie het lastig om samen een thema te bedenken waar jullie allebei achter staan? Geen zorgen, wij geven tips!

Met deze thema’s zijn jullie namelijk allebei helemaal tevreden.

Sweet Sixteen

Een Sweet Sixteen organiseren kan best een dingetje zijn. Je kind is oud genoeg om zelf goed te weten wat hij wil, maar je wilt het als ouder ook niet helemaal uit handen geven. Dat kan soms best een beetje botsen, als jij het bijvoorbeeld niet eens bent met bepaalde wensen van je kind. Denk aan een thema waar jij helemaal niks mee hebt, de vraag of er alcohol gedronken mag worden en het geld dat aan het feest uitgegeven wordt.

Het is dan ook belangrijk om hier samen goede afspraken over te maken. Zo stel je een budget samen, bespreek je van tevoren het thema en overleg je over het eten en drinken. Vaak komt dit ook allemaal samen in een bepaald thema. Vinden jullie het nou lastig om een leuk thema te bedenken? Lees dan snel verder, want wij geven tips voor thema’s die jullie allebei leuk vinden.

Tips voor Sweet Sixteen thema’s voor meisjes

Met deze thema’s voor meisjes zit je sowieso goed:

1. Hollywoord Glamour

Jonge meiden vinden het vaak fantastisch om zich speciaal te voelen. Hoe kan dat beter dan door zichzelf te verkleden naar hun favoriete Hollywoord ster? Laat een fotograaf komen, of speel zelf als fotograaf als dat niet binnen het budget past en maak de mooiste foto’s van deze sterren.

Laat de gasten zichzelf lekker opdoffen met glamourous make-up en sprankelende accessoires en maak een rode loper waar de gasten op kunnen shinen. Speel ondertussen de leukste Hollywoodmuziek af en versier de locatie met gouden accenten en Hollywood-iconen.

sweet sixteen
Bron: Pexels

2. Barbie

Dit thema kan natuurlijk niet ontbreken na de populaire film die afgelopen jaar uitkwam. Sowieso is de kleur roze weer helemaal in, dus hoe leuk is het als al je gasten in deze kleur komen? Als iets kan knallen, dan is het die kleur wel.

De film Barbie richtte zich op empowerment, laat dat ook vooral naar voren komen. Laat de gasten zich speciaal voelen, bijvoorbeeld door middel van een photobooth, heerlijk eten en drinken en mooie versieringen die passen bij het thema.

3. Tropisch Paradise

Iedereen houdt van de zomer, of het nu daadwerkelijk zomer is of niet. Een leuk thema is dan ook Tropisch Paradise. Laat iedereen de mooiste strandkleding aandoen en zorg voor een tropische sfeer op het feest, door zand, schelpen en strandballen terug te laten komen.

Om echt dat tropische gevoel op te wekken, kun je lekkere alcoholvrije cocktails maken. Ook kun je een echte fruitbar maken met vers fruit als ananas, watermeloen, kiwi en aardbeien. Zet een zomerse playlist aan en dans met elkaar tot de zon onder gaat.

sweet sixteen
Bron: Unsplash

Tips voor Sweet Sixteen thema’s voor jongens

Een Sweet Sixteen voor je zoon organiseren? Wat dacht je van deze thema’s:

1. Superhelden Spectaculair

Elke 16-jarige jongen heeft wel een superheld, toch? Als je deze allemaal bij elkaar brengt, dan heb je een feest vol superhelden, hoe leuk is dat? Laat iedereen verkleed als zijn favoriete held komen en speel op de achtergrond muziek uit superheldenfilms af.

Ook hier kun je de versieringen op het thema aanpassen, door middel van stripboeken, posters van superhelden en heldhaftige accessoires. Ook kun je een taart laten maken met een foto van de favoriete superheld van je zoon erop.

2. Gaming Party

Als jouw zoon van games houdt, hoe leuk is het dan om een feest te plannen rondom zijn hobby? Jullie hebben vast genoeg videogames thuis en daarnaast zijn er ook allerlei andere spellen die leuk zijn om te doen, zoals bordspellen, darten of poolen.

Je kunt toernooien organiseren en kleine prijzen in huis halen voor de winnaars. Op die manier ontstaat er een leuke, competitieve, maar gezellige sfeer, waar er voor iedereen wel wat leuks bij zit. Je kunt de versieringen en het eten en drinken hier ook op aanpassen, door bepaalde game-elementen toe te passen.

sweet sixteen
Bron: Pexels

3. 80’s

Houd jouw zoon wel van een beetje geschiedenis? Organiseer dan een 80’s feest, met alles erop en eraan. Laat de gasten zich kleden naar de jaren ’80, met lekker veel gel in het haar, leren jasjes, oversized truien en wijde trainingsbroeken.

Maak een playlist met alle hits uit de 80’s of zet op een scherm videoclips uit de jaren ’80 aan om de sfeer te krijgen. Ook hier kun je de versieringen en eten en drinken op het thema aanpassen, zoals een taart met een 80’s thema. Speel spelletjes die populair in die tijd waren of houd een quiz over de jaren ’80.

Had ik maar nooit… ‘Zoveel geld uitgegeven aan een sweet sixteen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.