Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 5 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Zoveel geld uitgegeven aan een sweet sixteen’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder. 

Deze week spreken we met Brigitte (45).

Brigitte heeft spijt dat ze zoveel geld heeft uitgegeven aan de sweet sixteen van haar dochter.

“Mijn enige dochter werd zestien en dat moest natuurlijk gevierd worden. Al een halfjaar voordat Joselyn zestien werd, was ze aan het fantaseren over een sweet sixteen. Ik had daar weleens van gehoord op televisie, maar er nog nooit een meegemaakt. Joselyn wist zeker dat ze haar zestiende verjaardag met al haar vrienden en familieleden wilde vieren.

Groot feest

Omdat ze iedereen bij elkaar wilde hebben, zat er niets anders op dan het ergens anders te vieren. Ik had namelijk maar een klein appartementje, daar zouden maximaal tien mensen in passen. Ik besloot rond te gaan mailen naar leuke cafés in de buurt en de ene prijsopgave na de andere op. Het viel me op dat het ontzettend duur was, eigenlijk veel te veel voor mij.

Toch gedaan

Omdat mijn dochter, mijn enige kind, zo graag een sweet sixteen wilde geven, besloot ik het toch te doen. Een leuke locatie was geregeld en ook was ik druk bezig met het regelen van een dj en het huren van accessoires en versiering. Een grote ’16’, waar iedereen mee op de foto kon en verder wilde ik ballonnen. Heel veel roze ballonnen, de lievelingskleur van mijn dochter. Ik regelde dus een groot, roze feest voor haar.

Zeventig familieleden en vrienden

Op de avond zelf hebben mijn dochter en ik het erg naar onze zin gehad. Er waren bijna zeventig familieleden en vrienden langsgekomen. Het hele café stond vol en het was een gezellig feest. Met een grote glimlach ging Joselyn naar huis. Ik niet, mijn glimlach was opeens verdwenen toen ik ook nog €1600 aan drank moest afrekenen. Ik dacht dat de drank bij de prijs inbegrepen was, maar het bleek alleen de prijs te zijn voor het afhuren van de locatie. Hoe kon ik daar nu overheen hebben gelezen?

Nog aan het afbetalen

In totaal had ik €6200 uitgegeven aan de sweet sixteen van mijn dochter. Dit is natuurlijk veel te veel, zeker omdat ik een deel van dat geld eigenlijk niet eens had. Ik had het allemaal met mijn creditcard betaald. Mijn dochter is inmiddels ruim zeventien jaar en ik ben het feest nog aan het afbetalen.

Spijt van de sweet sixteen

Ik het spijt dat ik de sweet sixteen van mijn dochter zo groot heb georganiseerd. Als mijn dochter over een halfjaar achttien wordt, dan hoeft ze niet weer zo’n feest te verwachten. Dan mag ze het gewoon over verschillende dagen thuis of in een discotheek gaan vieren. Ik heb mijn lesje wel geleerd.”

Het sandwichkind: de geheime kracht van het middelste kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.