Kiki Meijer
Kiki Meijer Puber 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo organiseer je dé perfecte Sweet 16 

Voor jouw dochter de perfecte Sweet 16 organiseren? Het is nogal een lastige taak. Je tienerdochter weet namelijk heel goed wat ze wél en niet wil. Het moet niet te kinderachtig of te saai worden en het liefst willen ze jou als ouder het huis uit hebben.

Om jouw dochter tevreden te stellen heeft J/M Ouders een aantal tips opgesteld voor de moeders die even vastlopen.

Tips voor de perfecte sweet 16

Maar waar moet je nou op letten tijdens de organisatie van een Sweet 16? Wij leggen het jou haarfijn uit.

1.Bedenk een geschikt thema

Het geeft een toegevoegde waarde voor een Sweet 16 om een thema te kiezen. Ga je voor een Black&White party, een Maffia-feest of is je kind in de zomer jarig en kan je een beach party organiseren. Het thema is erg belangrijk, want daarop baseer je alle decoratie, aankleding en de dresscode.

Ook is de locatie belangrijk en kan je die perfect afstemmen op jouw thema. Geef je een disco feest, kijk dan of je een leuke zaal kunt huren. Of misschien geef je wel een flowergirl themafeest, dat kan perfect in de tuin!

2. Uitnodigingen

Maak er samen met je kind een gezellige middag van en ga aan de slag met uitnodigingen. Een mooi kaartje ontwerpen op de computer of zelf aan de slag met leuke stickers, stempels en lieve tekstjes. Een appje is tegenwoordig ook zo onpersoonlijk en de zestiende verjaardag van je kind is wel een speciale gebeurtenis.

3. Maak een photobooth

Klik! Selfies maken je kinderen tegenwoordig genoeg, maar op deze manier heeft een foto een speciale herinnering aan een speciale avond.

Met een photobooth afgestemd op het thema kunnen de hele avond foto’s worden gemaakt. Je kan er ook grappige attributen bij gebruiken die passen bij het thema.

4. Sweet 16 taart

Misschien wel één van de belangrijkste dingen die niet mag ontbreken is een échte Sweet 16 taart. Als je er helemaal voor wil gaan is dit een must voor de Sweet 16 van jouw kind. Laat de taart afstemmen op het thema van het feest. Hoe leuk als het helemaal bij het thema past!

5. Mocktails

Lekkere drankjes (zonder alcohol natuurlijk), moeten ook van de partij zijn. Mocktails bestaan er gelukkig genoeg van.

Op Pinterest kan je veel inspiratie vinden voor mocktails die geschikt zijn voor het themafeest van jouw kind.

6. Dé perfecte outfit

Shop till you drop, want jouw dochter moet de perfecte outfit voor haar feestje scoren. Het moet goed bij het thema passen en ze moet er nét meer uitspringen dan de rest natuurlijk!

7. DJ & lichten

Dansen op een feestje kan niet ontbreken, maar daarbij hoort wel de juiste muziek. Een leuk extraatje voor de avond kan een dj zijn. Vaak stemmen zij de muziek af op wat jouw kind leuk vindt en zorgen ze voor een goede sfeer.

Maar ouders, vergeet niet dat het de Sweet 16 is van je kind. Doe alles in overleg. Het is immers hun eigen feest!

Celine (33): ‘De verjaardag van mijn dochter kostte me mijn beste vriendin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.