Laura Saija
Laura Saija Puber 20 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Period-party is een trend: zo vier je de eerste menstruatie van je dochter

Op TikTok is de period-party helemaal hip. Een feestje krijgen voor je eerste menstruatie. Denk aan een soort babyshower, maar dan helemaal in menstruatie thema. Er wordt groot uitgepakt met maandverband spelletjes en ‘bloederige’ taarten.

Natuurlijk kun je voor de eerste menstruatie van je dochter met een feestje geven, maar er zijn ook zeker andere manieren waarop je deze mijlpaal kan vieren.

Eerste menstruatie dochter vieren

Op deze manieren kun je samen met je dochter haar eerste menstruatie vieren.

Een feestje

Zoals hiervoor al genoemd kun je een zogenaamde period-party geven voor je dochter. Je dochter wordt overladen met cadeaus door alle haar vrouwelijke vrienden en familieleden. Het thema is rood, roder, roodst. Rode cupcakes, rode ballonnen en rode tafelkleden.

Een sieraad

Is een feestje iets te uitbundig? Je kunt je dochter ook een mooi aandenken geven in de vorm van een sieraad. Een armbandje of oorbellen die ze altijd kan bewaren.

Een dagje uit

Samen met je dochter een dagje shoppen of naar een wellness. Een dagje uit en echte vrouwendingen doen, want nu is ze immers een vrouw. Natuurlijk wel pas als je dochter bijgekomen is van haar eerste menstruatieweek.

Maak iets lekkers

Om te vieren dat je dochter haar eerste menstruatie heeft, mag zij die avond kiezen wat ze wil eten. Samen met het gezin vier je een klein feestje. Ook kun je bijvoorbeeld een lekkere chocoladetaart maken of kopen als toetje. Want de chocolade craving hoort er nou eenmaal bij.

Maak een cadeaumand

Een cadeaumand met alle benodigde spullen die je dochter nodig heeft voor haar menstruatie. Daar zit natuurlijk maandverband in, maar ook tampons en eventueel menstruatieondergoed. Een lekkere reep chocola, een kruik tegen de buikpijn en een comfortabele joggingbroek kunnen ook goed in de cadeaumand.

Je dochter met hevige menstruatiepijn helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.