Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Hobby en sport 24 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Voel jij je soms een taxi-ouder? Zo ga je zonder stress van voetbal naar zwemles

Rij jij je kinderen bijna dagelijks van en naar hun clubjes? Ben je klaar met wachten in dat veel te warme zwembad tot de les is afgelopen? Deze tips van organizing-expert Sara van Wesenbeeck zorgen dat ‘taxi-ouder’ zijn een stuk leuker wordt.

Spelen voor taxi-ouder

Leuk al die sporten en hobby’s van je kind. Maar dat rijden van hot naar her is zeker niet jouw hobby. Met deze tips wordt het toch iets minder erg.

1. Maak carpool afspraken

Spreek met andere ouders waarvan de kinderen naar hetzelfde clubje gaan, dat jullie om de beurt de kinderen wegbrengen. Als je het een beetje goed regelt, hoef je nog maar een keer per maand mee naar turnles.

2. Zie het als me-time

Daar zit je dan, te wachten totdat je kinderen uitgezwommen zijn. Beter kun je deze tijd aan jezelf besteden. Ga tijdens hun zwemles lekker baantjes trekken: heb je meteen je work-out gehad.

5x ouders vertellen wat ze uitgeven aan de hobby’s van hun kinderen

3. Gebruik de tijd nuttig

Moet je ergens op je kind wachten? Gebruik de tijd om iets te doen. Dat kan een wandelingetje zijn om even te ontspannen, maar ook iets nuttigs zoals boodschappen doen.

4. Maak het gezellig

Je kunt de tijd die je doorbrengt langs de lijn of in het zwembad ook gebruiken om je sociale contacten bij te werken. Spreek met de leuke moeders van de andere kinderen af, zodat je gezellig met elkaar kunt bijkletsen.

5. Relax

Je kunt ook gewoon even niets doen. Echt niets. Ontspan, zet je gedachten op nul en geniet van het moment!

6. Zorg voor lol onderweg

Moeten de kinderen weggebracht worden, ga dan op tijd weg zodat je niet hoeft te haasten. Leg de avond van tevoren alles klaar; dan hoef je daar niet meer aan te denken. En maak het gezellig in de auto; doe de radio aan en zing met z’n allen keihard mee. Of doe een spelletje, zoals: ‘Ik ga op vakantie en neem mee…’

Meer tips vind je in ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ van Sara van Wesenbeeck

Tanig, rond of lang: deze sporten passen het beste bij de lichaamsbouw van jouw kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.