Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 16 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

5x leuke tienerkamertrends voor de herfst van 2023

Een tiener brengt doorgaans veel tijd door in zijn of haar kamer. Chillen, slapen, studeren, muziek luisteren. Het is daarom extra fijn voor je kind om deze kamer leuk in te richten, zodat het een gezellige ruimte wordt. Kijk je mee naar de leukste tienerkamertrends van herfst 2023?

Wist je dat een mooie tienerkamer helemaal niet duur hoeft te zijn? Al met een klein budget kun je een tienerkamer omtoveren tot iets moois.

Populaire tienerkamertrends 2023

Vintage tienerkamer

Je hoeft echt niet naar de winkel te rennen voor nieuwe meubels. Veel duurzamer en goedkoper is het om oude meubelstukken nieuw leven in te blazen. Misschien heb je op zolder nog wel een nachtkastje. Ook kun je een bezoekje brengen aan een kringloopwinkel. Hier scoor je vaak voor weinig geld mooie meubels. Is het niet in de kleur die jouw kind mooi vindt? Geen zorgen! Het enige wat je moet doen, is het meubelstuk een nieuwe kleur geven.

Pastelkleuren

Veel tienerkamers zijn niet heel groot, dus het is fijn om gebruik te maken van pastelkleuren. Denk aan perzik, geel, roze, blauw of groen. Combineer deze kleuren met kussentjes, kandelaars, spiegels of vaasjes in andere pastelkleuren. Zo krijg je een vrolijk geheel.

Industriële inrichting

Veel tieners zijn dol op een industriële inrichting, dit wordt dan ook niet voor niets één van de populairste tienerkamertrends genoemd. Dit is natuurlijk echt een stijl voor volwassenen. Maar waarom niet ook doorvoeren in een tienerkamer? Bij industrieel staan materialen als hout, metaal en leer centraal. Een lockerkast, een (nep)leren stoel en een houten bed zijn hierbij echte musthaves. Combineer deze stijl met donkergroen, zwart en wit en je maakt zeker een toffe tienerkamer.

Rustige tienerkamer

Het leven van tieners is tegenwoordig al druk genoeg. Misschien is het daarom wel lekker om de kamer van jouw tiener rust uit te laten stralen. Gebruik de natuurlijke materialen rotan en kurk voor accessoires en kies op de muren voor wit, gebroken wit of taupe. Hou verder de wanden en vloeren ook rustig. Hang een mooie poster of wat lijstjes op, maar keep it simple.

Veel (kunst)bloemen

Hoe meer bloemen, hoe beter! In de herfst zullen we veel bloemen zien terugkomen in tienerkamers. Niet alleen een tof bloemenbehang zal een kamer opleuken, ook kan je samen met jouw kind een leuke bloemenwand maken. Dit kan gemakkelijk gemaakt worden van kunstbloemen. Je kunt de bloemknoppen van de steeltjes afknippen en ze stuk voor stuk op de muur lijmen. Ook kun je bloemen in groepjes aan de stengels ophangen. Daarnaast is het ook leuk om droogbloemen neer te zetten in een vaas. Op deze manier heeft de tienerkamer direct een vrolijke uitstraling.

10x zó leg jij je telefoon vaker aan de kant als je bij je kinderen bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.