Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Vrije Tijd 30 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Wedden dat jouw kinderen deze TikTok dansjes kennen?

Naast Instagram, Facebook en Snapchat hebben veel kids er het afgelopen jaar een nieuwe favoriete app bij gekregen: TikTok. De app is vooral onder jongeren ontzettend populair. Van video’s met handige lifehacks tot aan gevaarlijke trends: het ene na het andere filmpje gaat viraal. Als jouw kinderen bekend zijn met de app, zullen zij deze TikTok-dansjes vast kennen.

Lopen jouw kinderen zingend door het huis, en gaan teksten als ‘helicopter, helicopter‘ niet meer uit hun hoofd? Dan besteden ze wellicht iets teveel tijd op de app. Deze trends zullen zij dan ook gegarandeerd kennen.

TikTok dansjes

Laat je zoon of dochter de bijpassende muziekjes maar eens luisteren en kijk wat er gebeurt. Wedden dat hij/zij spontaan begint te dansen?

STAY dansje

Je kent ‘m vast. Niet alleen het nummer STAY van Justin Bieber en The Kid LAROI is onwijs populair, ook het bijpassende dansje komt op TikTok om de haverklap voorbij. De choreografie is simpeler dan ooit. TikTokkers schudden namelijk enkel met hun heupen op de maat van de muziek.

@totouchanemu

I may not have @maxtaylorlifts dumpy but I do have a drone.

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Fancy Like dansje

In tegenstelling tot het STAY dansje heeft deze trend een iets meer gecompliceerde choreografie. Heel ingewikkeld kan het TikTok dansje niet zijn, anders zouden geen miljoenen TikTokkers erin slagen om het de pasjes uit hun hoofd te leren. De oplettende luisteraar kan concluderen dat het nummer gaat over fastfoodketen Applebee’s. Het refrein begint namelijk met de tekst ‘we fancy like Applbee’s on a date night‘. De TikTok dansjes waren al populair, maar wonnen aan populariteit toen Applebee’s besloot de TikTok video’s te gebruiken voor een commercial. Als dat geen slimme marketing is, weten wij het ook niet meer.

 I Like to Move It dansje

Dit populaire TikTok dansje wordt vaak in het openbaar gefilmd. De choreografie is wederom simpeler dan ooit. Wie maat kan houden, kan ‘m zonder problemen uitvoeren. Het nummer wordt gezongen door de rapper will.i.am en werd gebruikt in Madagascar 2 Africa. Het meest populaire TikTok dansje werd wel 66.3 miljoen (!) keer bekeken.

Unwritten dansje

Wij kennen het originele nummer van Natasha Bedingfield waarschijnlijk als de intro van The Hills, maar tegenwoordig danst heel TikTok op de remix. De snelle choreografie is bedacht door Tony Boyy, die samen met een aantal vrienden afgelopen maart viraal ging met zijn dansje. Zijn video werd dan ook 43.6 miljoen keer bekeken en miljoenen keren nagedaan.

@rony_boyy

We had everyone lit 🔥 after ‼️ ( Dc me ) with the crew 🔥 #fyp #ronyboyy #trending #AirPodsJUMP #hiphop #viral

♬ –

Kiss me More dansje

En dan tenslotte hét meest bekende dansje van TikTok. Het dansje op het nummer van Doja Cat en SZA ging het afgelopen jaar viraal en werd massaal nagedaan. De choreografie is simpel, maar vereist wellicht even wat aandacht. Kleine waarschuwing. Je krijgt het nummer waarschijnlijk niet meer uit je hoofd. Of je dansjes nu leuk vindt, of niet… je kinderen krijgen in ieder geval wel genoeg beweging. Meer tips om te zorgen dat je kinderen voldoende beweging krijgen, lees je hier.

@zoifishh

TRY OUR FUN DANCE HEHE🧍🏼‍♀️ (dc: me and @cassidycondiee)

♬ Kiss Me More (feat. SZA) – Doja Cat

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.