Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 21 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Anne: ‘Ik miste de eerste toneelvoorstelling van mijn kind op school’

Je kind snoep en een tablet geven omdat je écht even online moet shoppen of het afzwemmen van je kind helemaal vergeten. Het ouderschap is een hobbelige weg waarbij we allemaal onze mindere momenten kennen. Zo doet iedere ouder doet weleens iets dat door alle opvoedboeken wordt afgeraden en iedere ouder kent momenten waarbij je liever ter plekke door de grond wil zakken. Deze keer deelt Anne zo’n herkenbaar moment.

Wie:

Anne (31)

Moment:

Vergat de toneelvoorstelling op school

Ik miste de eerste toneelvoorstelling

“Mijn dochter Esmee zit in groep 1. Op school hebben ze een app waarmee ze ouders op de hoogte houden. Ik lees de berichten die daarin verschijnen natuurlijk altijd braaf. Zo las ik ook het bericht dat er een toneeljuf op school zou komen.

Maar het bericht kwam tijdens de vakantie, dus ik las het vluchtig en dacht: ‘dat is voor na de vakantie.’ De vakantie verstreek en de maandag erna kwam dus de toneeljuf op school. Zoals iedere dag stond ik braaf om twee uur op het schoolplein. Ik keek om me heen en dacht: ‘het is hier wel héél erg rustig…’

Ik besloot de app nog eens door te lezen en toen kreeg ik het opeens heel warm. Want wat bleek, ik had al om half twee mogen komen om naar de ingestudeerde toneelvoorstelling van Esmee te kijken. Maar die memo had ik dus duidelijk gemist. Terwijl ik gewoon thuis was en dus had kunnen komen kijken!

Niet veel later kwam Esmee naar buiten. ‘Heb je me gezien mama?’ riep ze enthousiast. Waarop ik ‘Nee.’ moest antwoorden. Eerst reageerde ze laconiek, maar even later begon ze te huilen. ‘Het was niet leuk hè dat mama er niet was?’ vroeg ik. ‘Neeee’ antwoordde ze snikkend waarop ik zelf ook begon te huilen. Ik voelde me even zo’n ontzettend slechte moeder! Voortaan lees ik alle berichten van school wel twee keer door…”

Schreeuwend kind in het openbaar? Dit is de oplossing!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.