Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Tessa (36): ‘Ik trek mijn oudste kind vaak voor’

Dat geen enkel kind hetzelfde is, dat weten alle ouders met meerdere kinderen. Het ene kind is lief en gehoorzaam en het andere kind kan erg eigenwijs en druk zijn. Tessa is er niet trots op, maar ze trekt haar oudste kind vaak voor. “Het is een liever kind, dus ik geef hem ook meer”, vertelt ze aan Famme.

“Vijf jaar geleden werd Robbie geboren. Vanaf het moment dat hij op mijn buik werd gelegd voelde ik een band. Nu vijf jaar later is het een lief jongetje. Hij is niet alleen grappig en slim, maar ook erg behulpzaam. Ik vind het heerlijk om tijd met hem door te brengen. Twee jaar geleden kreeg ik nog een zoontje, Neill. Ook Neill is een leuk jongetje, maar hij is zó druk, hij kan werkelijk geen minuut stilzitten.

Goede band

Ik hou van allebei mijn zoons, maar toch heb ik een betere band met Robbie. Ik kijk altijd enorm uit naar de woensdagmiddag, wanneer Robbie vrij is van school en Neill op het kinderdagverblijf zit. We doen dan altijd leuke dingen. Zo gaan we weleens samen lunchen, naar het bos om te wandelen of we gaan spontaan naar de speelgoedwinkel om wat leuks voor hem te kopen.

Voortrekken

Doordat Robbie zo rustig en gezellig is, merk ik dat ik hem best vaak voortrek. Niet alleen geef ik hem meer speelgoed, ook kies ik bij ruzies eerder partij voor Robbie. Ik vind het erg om dat toe te geven, maar ik kan er niets aan doen. Ik doe echt mijn best met Neill, maar het lijkt wel alsof hij mij niet wil. Al vanaf dag één is onze band minder goed dan de band tussen Robbie en mij. Ik vind het erg jammer.

Man voelt hetzelfde

Ik heb het er weleens over met mijn man. In het begin vond ik het erg moeilijk om dit onderwerp aan te snijden. Ik schaamde me er zelfs voor. Toch besloot ik om open en eerlijk over mijn gevoel te zijn. Mijn man voelde zich opgelucht toen ik erover begon, want hij voelde zich precies hetzelfde tegenover Neill. We vragen ons echt af hoe twee kinderen van dezelfde ouders zoveel kunnen verschillen.

Ruziemaker

Waar het met Robbie altijd leuk en gezellig was en is, is er met Neill altijd wel iets van drama. Nu al en dat terwijl hij pas twee jaar is. Niet alleen thuis, maar ook op zijn kinderdagverblijf is hij erg eigenwijs en maakt hij snel ruzie met andere kindjes van zijn leeftijd. Hij schopt en bijt ze. Ik schaam me soms voor zijn gedrag. Ik heb zijn gedrag voorgelegd bij de huisarts en bij het consultatiebureau, maar zij zeggen dat het gewoon zijn karakter is.

Toekomst

Hopelijk gaat Neill zijn gedrag in de toekomst nog positief veranderen, want het is nu best zwaar voor ons gezin. Ook is het voor Robbie niet leuk om zo’n broertje te hebben. Daarom blijf ik samen met Robbie genieten van onze woensdagmiddagen waarin ik hem extra verwen.”

Eigenwijs is ook gewoon wijs! 7x voordelen van een eigenwijs karakter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.