Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Trouwen als je al kinderen hebt? Ga samen op familymoon

Eerst trouwen en dan kinderen krijgen, zo ging het vroeger bijna altijd. Maar tegenwoordig doen heel veel stellen het minder traditioneel. Trouwen terwijl je al kinderen hebt komt dan ook steeds vaker voor. Het leuke is dat je jouw kinderen dan kunt betrekken bij de trouwdag. En zelfs bij de huwelijksreis, met een familymoon!

Je kinderen die de ringen brengen of die samen met je naar het altaar lopen. Eigenlijk is trouwen met je kinderen erbij heel erg mooi. Maar het werpt ook vragen op. Wat doe je bijvoorbeeld met de huwelijksreis als je al kinderen hebt. Mogen ze mee of laat je ze thuis? Bij een familymoon neem je jouw kids gewoon gezellig mee op huwelijksreis.

Samen op familymoon

Steeds meer stellen trouwen dus als ze al kinderen hebben. Omdat ze het minder traditioneel doen, of omdat het bijvoorbeeld een nieuw samengesteld gezin is. Wil je jullie liefde extra vieren door na de bruiloft samen op vakantie te gaan, dan noemen we dat een familymoon.

Moeder Susan: ‘Ons samengestelde gezin kan niet met elkaar overweg’

Tips voor een familymoon

Als je op familymoon gaat heb je met meer mensen rekening te houden dan alleen met jezelf. Daarom een paar tips om ervoor te zorgen dat het de perfecte reis wordt voor jullie allemaal!

  • Denk na over het soort vakantie dat je kiest. Wordt het een weekje aan een wit strand, een roadtrip of toch wandelen door de bergen. Jullie familymoon kan van alles zijn, maar het leukste is het natuurlijk om iets te kiezen dat iedereen geweldig vindt.
  • Als je het soort vakantie hebt gekozen is het goed om te kijken of er ook faciliteiten zijn voor de kinderen. Denk aan een kidsclub of kinderzwembad.
  • Willen jullie toch ook een romantisch avondje samen? Sommige hotels of accomodaties bieden een oppasservice aan!
  • Betrek je kinderen bij het plannen van jullie vakantie. De voorpret is immers ook onderdeel van de reis.
  • Kies voor een accommodatie met een aparte slaapkamer voor de ouders, dan kun je ‘s avonds toch iets makkelijker samen een romantische avond beleven.

Hoe succesvol zijn tweede huwelijken écht?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Families go travel

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.