Laura Saija
Laura Saija Lichaam 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tweens delen hun skin care-routine op TikTok, is dit niet veel te vroeg?

Social media, influencer-cultuur en de constante overvloed aan consumptie spelen zeker een rol als het gaat om ‘te snel opgroeien’.

Maar waarom gebruiken zoveel jonge kinderen, zoals de 11-jarige Penelope Disick, dochter van Kourtney Kardashian, anti-aging serums en dure reinigers om hun gezicht te wassen?

Tweens delen hun skin care-routine op TikTok

Een TikTok-video van Penelope gaat viraal nadat een moeder, dermatoloog en expert op het gebied van tienerhuidverzorging haar mening gaf over het idee dat tweens een skin care-routine hebben.

Een dokter reageerde op een video van Penelope waarin ze verschillende huidverzorgings- en make-upproducten gebruikte op TikTok. Dr. Brooke Jeffy, ook oprichter van Gen-Alpha en het skincare-merk BTWN, dat zich specifiek richt op de leeftijdsgroep van tweens, uitte haar bezorgdheid.

@brookejeffymd

Tween skin deserves gentle care, not a pricey, extensive skincare routine! As a mom and derm, I’m here to spill the tea: harsh chemicals aren’t meant for those in-between years. Drunk Elephant products may be fine adult skin but for kiddos, it is definitely not! This skincare line is packed with potent ingredients meant for adults, not young skin.#skincaretrends #teenskincare #dermatologist #derm #tweenskincare #drunkelephant #dermreacts #dermatology

♬ original sound – Dr. Brooke Jeffy

Dermatoloog was geschrokken

Ze was een beetje geschrokken en vroeg zich af waarom dit schattige 11-jarige meisje make-up en een huidverzorgingsroutine had die ingewikkelder was dan de hare. In haar bijschrift bij de video uitte ze bezorgdheid over de gevoeligheid van ‘tweenhuid , waarbij ze opmerkte dat alles wat aan de huid wordt gedaan, voorzichtig moet zijn.

“Tweens verdienen zachte zorg, geen dure, uitgebreide huidverzorgingsroutine! Als moeder en dermatoloog ben ik hier om de waarheid te vertellen: agressieve chemicaliën zijn niet bedoeld voor die tussenjaren. Drunk Elephant-producten zijn misschien goed voor volwassenenhuid, maar zeker niet voor jonge huid,” schreef ze.

Reacties lopen uiteen

Ouders deelden uiteenlopende meningen over make-up en huidverzorging voor jonge kinderen. Sommigen verdedigden Penelope en andere jonge meiden en zien het als een vorm van expressie en plezier, terwijl anderen het belang van gezond verstand benadrukten. Dr. Jeffy werd ook bedankt voor het aankaarten van het onderwerp. Sommige vrouwen vertellen dat zij op die leeftijd zelf ook al een hele skin care-routine hadden, gewoon omdat ze dat leuk vonden.

Na veel debat in haar opmerkingensectie maakte Dr. Jeffy een vervolgvideo waarin ze haar mening gaf over jonge mensen en huidverzorging.

Dr. Jeffy maakt een vervolgvideo

“Hallo allemaal, ik denk dat velen van jullie de strekking van deze video hebben gemist. Ik heb zeker geen probleem met jonge meisjes die experimenteren met make-up om zichzelf uit te drukken, misschien spelen met de make-up van hun moeder, of zelfs dagelijks een beetje make-up dragen”, begint ze.

Ze legt vervolgens uit dat het niet de praktijk van een huidverzorgingsroutine is die haar zorgen baart, maar eerder de soorten producten die op jonge huid worden gebruikt, die mogelijk te agressief zijn en eigenlijk onproductief kunnen zijn voor de doelen van een kind bij het gebruik van deze producten.

Dr. Jeffy gaat verder: “Maar waar ik op wees, is dat ze een zeer ingewikkelde make-uproutine heeft, en dat baart me zorgen wat betreft waar ik zou willen dat een meisje van deze leeftijd zich meer op zou concentreren. Maar het echte punt van de video was dat de Drunk Elephant-huidverzorgingsproducten die ze gebruikt, te agressief zijn als basisverzorging voor haar behoeften.”

@brookejeffymd

Replying to @Issy everyone, just a quick follow-up on last week’s video. I want to clarify that my intention was not to shame any tweens for using makeup or skincare. I remember enjoying experimenting with makeup in my tweens! I’m all for tweens and teens having a skincare routine, but let’s make sure it’s age-appropriate. Some of the products she used are really meant for adult skin.

♬ original sound – Dr. Brooke Jeffy

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.