Laura Saija
Laura Saija Geld 20 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De portemonnee van Rosalie (35): ‘We geven 500 euro per maand uit aan kleding’

Waar doet ze het toch van? Die moeder met vier kinderen die altijd merkkleding dragen. Of die alleenstaande moeder die toch iedere maand de eindjes aan elkaar weet te knopen. Het is een vraag die we onszelf regelmatig stellen. In deze rubriek krijgen we eindelijk de kans om ongegeneerd mee te kijken op de bankrekening van andere moeders.

Deze week de portemonnee van Rosalie.

de portemonnee van
Bron: J/M Ouders

Hoeveel geld geef je uit aan boodschappen?

“Sinds James er is, vind ik het belangrijk dat ik de koelkast altijd goed gevuld heb. Ik vind het vervelend als we rond 18.00 uur thuiskomen en er is niks in huis. Daarom laat ik altijd op maandag boodschappen bezorgen voor de week. Ik koop dan in voor ongeveer 75 tot 100 euro aan eten en producten. Meestal hebben we tussendoor ook nog wel iets nodig en dan lopen we de supermarkt nog even in om dat te halen.”

Hoe veel geld geef je uit aan (kinder) kleding?

“Wij vinden het belangrijk om er leuk gekleed uit te zien en ik denk dat we gezamenlijk zo’n 500 euro per maand aan kleding uitgeven. Voor James koop ik ook elke maand wel iets nieuws. Aangezien James ons eerste en enige kind is, moeten we steeds weer iets nieuws kopen als hij in een nieuwe maat komt. Als we meer kinderen zouden krijgen, dan is dat niet altijd meer nodig denk ik. Voor mezelf shop ik ongeveer voor 150 euro per maand aan kleding of schoenen.”

Hoe veel geef je uit aan uitjes?

“We zijn rond de 250 euro per maand kwijt aan uitjes. Mark en ik houden van buiten de deur eten, ik denk dat daar het meeste geld naartoe gaat. Omdat James nog klein is, gaan we nog niet echt naar het pretpark of de dierentuin met hem. Hooguit naar de speeltuin en dan nemen we voor hem zijn eigen eten mee. Af en toe gaan we naar een evenement of festival, maar sinds we een kind hebben is dat een stuk minder geworden.”

Hoe veel geld geef je uit aan speelgoed?

“We kopen elke maand wel iets nieuws voor James, ik denk dat we zo’n 50 euro per maand uitgeven aan speelgoed. Ik bewaar het speelgoed waar hij niet meer mee speelt zorgvuldig in bakken op zolder voor een eventueel volgend kind.”

Wat is het duurste dat je voor je kinderen hebt gekocht?

“De duurste aanschaf is toch wel de kinderwagen. We hebben voor de UPPAbaby Vista duowagen gekozen. Mocht er nog een kindje komen, dan kunnen we er makkelijk een tweede zitje opzetten. Aan de kinderwagen hebben we in totaal 1200 euro uitgegeven.”

Hoe veel spaargeld heb je?

“We hebben momenteel rond 9000 euro aan spaargeld. Dit was meer, we waren namelijk aan het sparen voor een koophuis. We hebben helaas als starters geen schijn van kans op de woningmarkt en daarom zijn we van ons appartement naar een grotere huurwoning gegaan. De inrichting van ons huis en de babyuitzet hebben een behoorlijke hap uit onze spaarrekening genomen.”

Wat is jouw beste spaartip?

“Ik denk dat het belangrijk is om een doel voor ogen te hebben. Bij ons is dat heel lang het koophuis geweest. Nu we de inboedel voor ons huis en de babyuitzet redelijk bij elkaar hebben en daar geen geld meer aan uitgeven, kunnen we weer beginnen met sparen voor een toekomstige koopwoning.”

Spaar je voor je kinderen?

“Wij sparen momenteel niet specifiek voor James. Het geld dat we sparen gaat op een grote hoop. Misschien dat we in de toekomst meer ruimte hebben om voor hem te gaan sparen.”

Grootste financiële meevaller of tegenvaller?

“De grootste tegenvaller is onze auto. We hebben een tweedehands auto die vaak reparaties nodig heeft. Bij de laatste APK-keuring moesten we 900 euro aan reparaties betalen.”

https://www.jmouders.nl/portemonnee-van-tess/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.