Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Eropuit 24 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Dankzij deze hacks boek jij jouw vakantieverblijf zo goedkoop mogelijk

In de start van het nieuwe jaar zijn Nederlanders traditiegetrouw druk bezig met het boeken van vakanties met het gezin. Om ervoor te zorgen dat je niet gelijk blut bent, geeft Airbnb handige vakantiehacks die vriendelijk zijn voor je portemonnee. Met deze tips boek jij jouw droomvakantie zo goedkoop mogelijk.

Die prachtige villa op Mallorca voor een vriendinnenvakantie, dat lieve Parijse appartementje voor een Moederdag-trip of slapen in de Balinese jungle met de liefde van je leven: als je slim boekt, dan hoeft jouw droomvakantie geen godsvermogen te kosten.

Hacks om je vakantieverblijf zo goedkoop mogelijk te boeken

Als er één organisatie is die weet hoe je een prachtige slaapplek op de kop tikt voor een zacht prijsje, dan is het Airbnb wel. Zij delen de ultieme tips om zo min mogelijk te betalen voor het perfecte verblijf.

1. Boek op het juiste moment

Voor wie vastzit aan bepaalde weken in het jaar, bijvoorbeeld door schoolvakanties of de bouwvak, is het zaak tijdig te boeken om niet het volle bedrag te betalen. Boek op tijd en ruim voordat de rest van Nederland vakanties gaat vastleggen.

Ben je flexibeler met vakantiedata? Overweeg dan om er in september tussenuit te gaan. Volgens data van het platform is dit de gunstigste maand om een verblijf te boeken. Wie liever last minute boekt, hakt de knoop het best uiterlijk een week van tevoren door om niet onnodig duur uit te zijn. Zo boek je voor de langere zomervakantie uiterlijk eind juni om de allerhoogste tarieven te voorkomen. En wil je nog weg tijdens de herfstvakantie, zorg dan dat je voor eind september een overnachting veilig hebt gesteld.

2. Vraag om korting

Wist je dat het mogelijk is om je host op Airbnb een kortingverzoek te sturen? In het geval dat de host akkoord gaat met je verzoek en je een speciale korting biedt, heb je vierentwintig uur de tijd om de aanbieding te accepteren. Daarnaast hanteren sommige hosts kortingen voor langere verblijven, bijvoorbeeld als je een maand wilt blijven. Dit helpt de host immers door een hogere bezettingsgraad, minder roulatie en minder werk.

Sommige hosts bieden aangepaste kortingen aan om specifieke reizigers aan te trekken. Of hosts bieden lagere prijzen aan reizigers die ver van tevoren of juist last-minute boeken.

vakantie
Unsplash

3. Betaalbaar en spiksplinternieuw

Via de categorie ‘Nieuw’ op het Airbnb-platform kun je een kijkje nemen bij de allernieuwste verblijven. De huizen in deze categorie zijn in de afgelopen tien weken toegevoegd aan het platform. Wanneer hosts op Airbnb starten met de verhuur van hun accommodatie, stellen ze regelmatig aantrekkelijke prijzen in om hun huizen extra onder de aandacht te brengen. Doe hier je voordeel mee.

4. Verblijf in een privékamer

In plaats van diep in de buidel te tasten voor de huur van een gehele woning, is er ook een goedkopere optie. Privékamers op Airbnb zijn namelijk een uitstekende optie voor authentieke en betaalbare overnachtingen. Door voor dit soort accommodatie te kiezen, open je de deur naar een schat aan lokale tips en aanbevelingen van je host en kun je je vakantiebestemming als een ware local ontdekken.

Rhodos als vakantiebestemming: onze tips & tricks voor de lekkerste vakantie ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.