Laura Saija
Laura Saija Ouderschap 4 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Anna (42): ‘Mijn man heeft mij verlaten omdat hij opeens toch kinderen wil’

Samen besloten ze dat ze een kinderloos leven wilden. Hun relatie zat helemaal goed tot Anna’s jongere vriend erachter kwam dat hij toch kinderen wilde en ervandoor ging. “Ik voel me vaak eenzaam en voel me ook een beetje belazerd.”

Ik was op slag verliefd toen ik Kevin leerde kennen. Op dat moment was ik 30 en Kevin was 22 jaar oud. Dit maakte voor onze liefde niet uit en ook niet voor onze gezamenlijke interesses. Allebei wandelden we in het weekend het liefst op het strand met onze honden.

Geen kinderen

Al vrij snel in onze relatie vertelde ik Kevin dat ik nooit kinderen wilde. Ik heb zelf een moeilijke jeugd gehad en wilde niet de verantwoordelijkheid voor kinderen. Ook hierin waren we het over eens, want Kevin wilde ook zeker weten geen kinderen.

Hij had genoeg aan mij en wij samen hadden genoeg aan elkaar en onze honden. Omdat er een leeftijdsverschil tussen ons was, hebben we natuurlijk wel vaak het gesprek gevoerd over de toekomst.

Toekomst

Ook in de gesprekken over de toekomst kwamen we steeds tot dezelfde conclusie. We wilden samen een leven zonder kinderen. We hadden het immers goed voor elkaar, leuke vrienden, leuk huisje in het centrum van de stad. Waarom zouden we iets anders willen?

Toen Kevin rond de dertig was, begon zijn kijk op kinderen te veranderen. Opeens kregen vrienden van hem kinderen en dat zette hem aan het denken. Ik was inmiddels 39 jaar, maar ik was niet van gedachten veranderd.

Keuze maken

Nog steeds wilde ik geen kinderen en vond mezelf ook al aan de oude kant om nog aan kinderen te beginnen. Kevin vond dat ik er toch over na moest denken, het leek hem opeens wel leuk om een gezin te stichten en volgens hem had ik nog een paar jaar om dat te doen.

Het begon aan hem te knagen. In de maanden die volgden begon hij er steeds vaker over. Volgens hem begon de tijd te dringen en uiteindelijk vond hij dat ik een keuze moest maken. Of ik wilde kinderen met hem of we gingen allebei onze eigen weg.

Onbegrip

Ik snapte er niets van. Betekende het hele leven dat we opgebouwd hadden dan niets voor hem? We hadden het toch goed samen? En niet alleen dat. We waren duidelijk met elkaar overeen gekomen dat we samen voor een kinderloos leven gingen.

Na een aantal weken heeft hij de knoop doorgehakt. Ik wist zeker dat ik geen kinderen wilde en hij wilde het wel. Het was een moeilijke beslissing en zeker niet mijn keus, maar hij ging ervandoor. Nu drie jaar later heb ik gehoord dat hij een nieuwe vriendin heeft en dat ze zwanger is.

Eenzaam

Ik heb geen contact meer met hem opgenomen. Zelf ben ik namelijk nog steeds single en vind ik het nog moeilijk om te accepteren dat onze relatie mislukt is. Ik voel me vaak eenzaam en voel me ook een beetje belazerd. Als ik had geweten dat dit zou gebeuren, had ik natuurlijk nooit een heel leven met hem opgebouwd.”

Esther: ‘Ik wil geen kinderen en daar heb ik vrede mee. Nu anderen nog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.