Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 4 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mijn zoon (16) alleen op vakantie laten gaan’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Sandra (45). Sandra heeft spijt dat ze haar zoon alleen op vakantie heeft laten gaan.

Had ik maar langer nagedacht

“Mijn zoon Sven was tot vorige zomer de beste zoon die je als ouder maar kon hebben. Slim, knap, sportief en ook nog eens enorm lief. Toen hij samen met zijn beste vriend kwam vragen of ze de zomervakantie samen met hun vriendengroep op vakantie naar Renesse mochten, zei ik dan ook direct ja. Ik kende Sven goed genoeg, dat ik er zeker van was dat hij tijdens die week geen gekke dingen zou doen.

Renesse

Samen met Sven pakte ik zijn koffer in en zette hem met zijn drie vrienden af bij een jeugdcamping in Renesse. Een vriendin van mij zette haar zoon en wat vrienden af en zo was de hele vriendenclub compleet. Er kwamen allemaal herinneringen bij mijn vriendin en mij naar boven, want wij waren daar in onze jeugd ook geweest. We hoopten dat onze kinderen net zo’n onvergetelijke tijd zouden krijgen als wij.

App contact

Vier dagen lang ging alles goed. Sven appte elke dag een paar keer om een teken van leven te geven, zo hadden we dat afgesproken. Ook kreeg ik af en toe een foto toegestuurd. Ze hadden fietsen gehuurd, waren naar het strand geweest en hadden de plaatselijke discotheek onveilig gemaakt. Het was leuk om te zien en te lezen dat ze zoveel plezier hadden. Ik maakte me dan ook helemaal geen zorgen, maar al snel daarna veranderde dat.

Video

Toen ik de volgende ochtend wakker werd en mijn mobiel checkte, zag ik dat ik een video doorgestuurd had gekregen van mijn vriendin, waarvan de zoon ook in Renesse was. Ik bekeek de video en zag dat Sven een pilletje in zijn mond deed en wegspoelde met een halve liter bier. Ik belde mijn vriendin direct op. Zij was net zo in shock als ik. Ze vertelde dat ze de video doorgestuurd had gekregen van haar zoon. Die had met zijn dronken hoofd te laat door dat hij het niet in de groepsapp van zijn vriendengroep had gezet, maar naar zijn moeder had gestuurd.

Naar de camping

Ik kleedde mezelf snel aan, haalde mijn vriendin op en we reden naar Renesse om onze kinderen op te halen. Dit had nooit mogen gebeuren. Een drankje, oké, maar pillen? Dat kon echt niet! We waren woest en dat hebben ze gemerkt ook. We reden terug naar huis met twee zwijgende pubers op de achterbank. Thuis ging ik het gesprek met Sven aan. Hij bleek in die paar dagen niet alleen meerdere keren dronken te zijn geweest, ook heeft hij meerdere pillen genomen. En als klap op de vuurpijl had hij ook nog onveilige seks gehad en dat terwijl ik hem nog een pak condooms meegegeven had.

Soa-test

Sven mocht hiervoor op de blaren zitten, want na een test bij de huisarts bleek hij een soa te hebben. Gelukkig was het met een antibioticakuur te verhelpen, maar stel je voor dat dit niet het geval was? Ik kan er niet bij dat ik me zo in hem heb vergist. Ik heb er enorm veel spijt van dat ik mijn zoon alleen op vakantie heb laten gaan. Alcohol, pillen en een soa en dat allemaal in vier dagen tijd! Aankomende zomer blijft hij mooi thuis, geen vakantie voor hem. Hij gaat maar een bijbaantje zoeken. Het jaar erop kijken we wel weer verder.”

Voor het eerst alleen op vakantie: dit zijn de leukste plekken binnen de Benelux

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.