Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 23 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Voor het eerst alleen op vakantie: dit zijn de leukste plekken binnen de Benelux

Wil jouw kind voor het eerst alleen op vakantie? Dat is niet alleen voor je kind, maar ook voor jou spannend. Het liefst had jij je kind de komende jaren nog op vakantie meegenomen, maar helaas is dat niet wat je zoon of dochter wil. Voor een eerste vakantie is het goed om een plaats binnen de Benelux uit te zoeken. Daar kun je in geval van nood binnen een paar uur zijn.

Zo zat je kind nog in de luiers en nu wil je zoon of dochter alleen op vakantie. Eigenlijk ben jij er nog niet aan toe, maar toch is het goed om je kind die vrijheid te geven en te vertrouwen. Wedden dat het goedkomt en dat hij of zij een geweldige tijd gaat hebben?

Alleen op vakantie binnen de Benelux

Benelux is een afkorting voor België, Nederland en Luxemburg. Een paar uur rijden en je bent op de plaats van bestemming. Perfect dus voor een eerste vakantie. Hieronder noemen we een aantal plaatsen die leuk zijn om te bezoeken.

Brugge

De Belgische stad Brugge is leuk voor een weekendje of een midweekje weg. Het is een bruisende en veilige stad. Je kind kan hier niet alleen lekker eten, drinken en uitgaan. Ook kan het naar het chocolademuseum, zelf bonbons maken en varen door de grachten. Is jouw kind dol op winkelen? Ook dat is in deze stad mogelijk. De binnenstad heeft een divers aanbod: van hippe cadeauwinkels tot vintage winkels. In Brugge zijn er verschillende hostels waar je kind met zijn of haar vriendengroep voor een niet al te hoge prijs kan verblijven.

Ardennen

Wil je kind graag met zijn of haar vrienden in een huisje vakantie vieren? Dan is de Ardennen zeker een goed idee. Hier heb je bijvoorbeeld in La Roche-en-Ardenne en Dinant diverse vakantieparken waar je kind met zijn of haar vrienden terecht kan. Lekker relaxen, genieten van de natuur, zwemmen in beekjes of riviertjes, kajakken, kanoën, naar grotten: het kan hier allemaal.

Terschelling

Wil je kind in Nederland blijven? Dan is Terschelling een leuke optie. Hier heb je meerdere campings voor jongeren. Er is vaak een discotheek of feestent op eigen terrein, wat extra veilig is. Op Terschelling kan je kind naar het strand, met een boot varen en paardrijden. Op dit eiland zal je kind zich geen minuut vervelen.

Renesse

Dit plaatsje in Zeeland is geschikt voor jongeren die niet ver weg een leuke vakantie willen. Renesse is een ideaal vakantiedorp voor jongeren, alles is dichtbij en gemakkelijk op de fiets te bereiken. Zo kunnen jongeren overdag lekker naar het strand, paardrijden, volleyballen, paintballen, kanoën of winkelen. In de avond is er ook genoeg te doen. Er zijn veel restaurants, cafés, clubs en discotheken waar je kind zeker leuke avonden kan beleven.

Luxemburg

De stad Luxemburg is de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg. Het is een stad waar je niet zo snel aan denkt, maar er is genoeg voor jongeren te beleven. Het is een schone en veilig stad met gratis openbaar vervoer. Je kind kan lekker winkelen, uitgaan, eten en drinken en genieten van de architectuur. Een dagje de natuur in om te kanoën of rotsen te beklimmen? Ook dat is mogelijk.

Verhuizen van de stad naar buiten? Goed idee of desillusie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.