Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 15 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dianne: ‘Ik werd verliefd op de leraar van mijn zoon maar werd keihard afgewezen’

Dianne is al jaren alleenstaande moeder wanneer haar zoon wel een erg knappe leraar krijgt. Ze probeert op alle mogelijke manieren in contact met hem te komen. “Ik werd verliefd op de leraar van mijn zoon. De verliefdheid was zelfs zo heftig, dat ik in het weekend meerdere keren per dag langs zijn huis reed”.

“Mijn zoon Dylan was nog maar twee jaar toen zijn vader en ik uit elkaar gingen. Vanaf die tijd vond ik het moeilijk om een man te vertrouwen. Ik besloot om mij alleen te focussen op mijn kind en op mijn werk. Jarenlang ging ik niet uit, had ik geen dates. Ik had gewoon geen behoefte aan een man.

Nieuwe leraar

Hierin kwam verandering toen Dylan in groep zes wel een erg knappe leraar kreeg. Richard had sprankelende lichtblauwe ogen en een glimlach waarvan ik het warm kreeg. Nadat ik hem tijdens een tien minuten gesprek gesproken had, wist ik zeker dat hij naast een leuk uiterlijk, ook een goed innerlijk had. Ik was blij dat Dylan zo’n leuke leraar had.

Aandacht vragen

Ik kleedde mij extra leuk aan als ik Dylan ‘s middags in de klas mocht ophalen. Ik zorgde dat Richard mij dan zag en probeerde een gesprekje met hem aan te knopen of op een andere manier zijn aandacht te krijgen. Zo zei ik bijvoorbeeld dat Dylan moeite had met rekenen, terwijl dat helemaal niet zo was. Richard zorgde dan dat ik op vrijdag extra werk voor in het weekend bij hem kon ophalen. Dan vroeg ik ook altijd even naar zijn weekendplannen en voor ik het wist stonden we zo weer een kwartier te praten.

Verliefd op leraar

Op een dag ging ik Dylan ophalen en weer bleef ik even kletsen met Richard. Op het moment dat Dylan en ik de auto instapten vroeg hij aan mij of ik verliefd was op zijn leraar. Ik proestte het uit van het lachen. Ik verliefd op Richard? Natuurlijk wist ik dat Dylan gelijk had. Dylan vroeg waarom ik dan iedere dag met hem wilde praten. Ik schaamde me dat ik verliefd was geworden op de leraar van mijn zoon. Ik kende hem immers nauwelijks. Dat ik op een gegeven moment in het weekend zelfs meerdere keren langs zijn huis reed, om maar een glimp van hem op te vangen, deed mij beseffen dat ik te ver ging. Ik probeerde afstand te nemen.

Gesprek

Vanaf het moment dat ik hem geen aandacht meer gaf merkte ik dat hij mij juist opzocht. Toen ik een uitnodiging kreeg voor een gesprek wilde ik daar hoe dan ook naar toe. Hij vertelde hoe goed Dylan zijn best deed en dat hij geen extra rekenwerk meer nodig had. Hij was inmiddels de beste van de klas geworden. Op het moment dat het gesprek voorbij was, vroeg ik of hij hetzelfde voor mij voelde als ik voor hem.

Keiharde afwijzing

Hij keek me raar aan en vroeg wat ik precies bedoelde. Ik vertelde hem dat ik hem leuk vond en graag een keer wat met hem zou willen drinken. Hij antwoordde dat hij niets voor mij voelde. Hij zei dat hij gewoon aardig tegen mij deed, omdat ik Dylan’s moeder was en dat ik er niets achter moest zoeken. Op dat moment schaamde ik mij enorm. Vanaf dat moment haalde ik Dylan buiten de klas op en hoopte ik dat het schooljaar snel voorbij zou zijn. Inmiddels geeft Richard les op een andere school en ik ben blij dat ik weer zonder schaamte de school in kan lopen.”

7x goede vragen om te stellen tijdens het 10 minuten gesprek op school

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.