Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 7 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Deze vaders vertellen hoe het is om te daten na een scheiding

Daten na een scheiding is voor iedereen anders. Sommige vaders willen geen tijd verloren laten gaan en willen meteen weer naar de datingmarkt op, vrouwen ontmoeten en swipen. Anderen zetten het daten na een scheiding juist op een laag pitje en nemen de tijd om zich eerst op zichzelf en hun gezin te concentreren.

Hoe is het om weer te gaan daten na een scheiding? Fatherly vroeg een aantal vaders naar hun ervaringen. Wat overeenkomt is dat ze allemaal veel over zichzelf hebben geleerd.

Daten na een scheiding

Maar hoe groot die verschillen zijn blijkt ook wel uit de verhalen van deze vaders, die eerlijk vertellen hoe zij het daten na hun scheiding hebben ervaren.

Zijwieltjes

“Ik ben ongeveer drie jaar geleden gescheiden en ik wilde toen helemaal niets weten van daten. Ik was gewoon anti-dating, anti-relatie. Wilde er niets mee te maken hebben. Toen ik het daar met mijn beste vriend over had overtuigde hij me om met hem en een aantal van onze andere vrienden uit te gaan. Het was leuk, dus gingen we al snel weer uit, maar dit keer was ik alleen met hem. We raakten hier en daar in gesprek met wat vrouwen en het was weer gezellig. Zo bleven we maar doorgaan totdat ik me realiseerde dat hij in feite als mijn zijwieltjes fungeerde. Het hielp me om meer zelfvertrouwen te krijgen, waardoor ik onze vriendschap nog meer ben gaan waarderen.” -Chris, 42

Dit kan wachten

“Ik heb een zoon van tien en een dochter van twaalf. Mijn vrouw en ik hadden een behoorlijk rommelige scheiding en hoewel het bijna drie jaar geleden is, zien ze me nog steeds liever single. In het begin was het echt moeilijk voor de kinderen als ik een date had. Ze huilden, ze waren in de war en ze begrepen gewoon niet waarom ik nieuwe vriendinnen had die niet hun moeder waren. Ik voelde me vreselijk. Dus ik stopte met daten. Ik voelde me niet schuldig. Het was meer zoiets van: ‘Dit kan wachten.’ Mijn tijd met mijn kinderen is kostbaar en ik kan me voorlopig op ons concentreren.” -Brian, 39

Niet forceren

“Ik haat het om cliché te zijn en te zeggen dat ik ‘mezelf moest vinden’ na de scheiding, maar dat is ongeveer wel wat er gebeurde. Ik heb niet actief geprobeerd om vrouwen te ontmoeten. Ik heb niet geprobeerd actief te daten. Ik leefde gewoon mijn leven. Ik wachtte niet tot dingen zouden gebeuren, maar ik probeerde ze ook niet te forceren. En het werkte. Ik hertrouwde ongeveer vier jaar nadat ik gescheiden was en het is verreweg de gezondste relatie die ik ooit heb gehad.” – Mark, 39

Vertellen over de kinderen

“Ik was bang om dates te vertellen dat ik kinderen heb. Ik heb twee meisjes, die mijn wereld en mijn prioriteit zijn. Maar man, het is een lastig iets om naar voren te brengen. Mijn huidige vriendin heeft echter een zoon. Toen we elkaar ontmoetten, waren onze kinderen het enige waar we over spraken. Ik denk dat dat een goed teken was.” – Jason, 37

Door met mijn leven

“Mijn scheiding was zwaar. Mijn vrouw bedroog me en verliet me in feite voor een andere man. En toen het allemaal gezegd en gedaan was, wilde ik gewoon zo snel mogelijk door met mijn leven. Ik downloadde alle apps, ging naar alle sites en probeerde zo vrouwen te ontmoeten. Alles zodat ik me kon concentreren op vooruitgaan in plaats van terugkijken. Ik weet zeker dat ik er baat bij had gehad om een ​​beetje langzamer te gaan, om na te denken, maar op volle kracht vooruit leek op dat moment het beste idee. ” – John, 35

Mijn ‘type’

“Mijn vrouw was mijn ‘type’, maar toen werd ze mijn ex-vrouw. Dus ik moest opnieuw evalueren wat mijn ‘type’ was. Sinds ik gescheiden ben, ben ik uitgegaan met vrouwen die ik jaren geleden nooit had overwogen om te daten. Het heeft echt mijn ogen geopend voor hoe oppervlakkig mijn huwelijk was en hoe bekrompen ik was. Mijn ex was atletisch, blond, bruisend, en dat was wat ik dacht dat ik wilde in een relatie. Maar de vrouwen met wie ik uitging na de scheiding lieten me zien hoe jong, dom en oppervlakkig ik was. Ook al was het moeilijk en pijnlijk, ik heb een geweldige les geleerd.” – Evan, 28

Excuus

“Ik ben tweeënhalf jaar geleden gescheiden en sindsdien heb ik geen enkele date meer gehad. Eerst gebruikte ik corona als excuus, maar nu weet ik nog steeds niet zeker of ik er klaar voor ben. Ik was ook lange tijd nog verliefd op mijn ex-vrouw nadat we uit elkaar gingen. Eigenlijk weet ik dus niet zeker wanneer ik me comfortabel of zelfverzekerd genoeg ga voelen om op een date te gaan.” -Tyler, 36

Single vader deelt zijn Tinder-ervaringen: ‘Of wil je meteen een wippie maken?’ vroeg ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.