Janneke Juffermans
Janneke Juffermans Eropuit 3 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Voor weinig geld en super leuke zomervakantie? Met deze tips gaat dat lukken!

Ongeveer een half miljoen gezinnen in Nederland leeft in armoede. Dat was al zo voor de coronacrisis, maar door dat laatste zijn er nog meer gezinnen die rond moeten komen met weinig geld. Moet jij als ouder ook ontzettend opletten of – dat kan natuurlijk ook – wil je gewoon eens wat minder geld uitgeven in de zomervakantie? Met deze tips hebben jij en je kinderen voor weinig geld een super leuke zomervakantie!

Veel pret voor een laag budget

Soms wil je gewoon bezuinigen en ergens voor sparen, of je hebt wat minder te besteden. Dan kan de zomervakantie best lang zijn. Wat zullen we vandaag gaan doen? Maar ook in Nederland is er ontzettend veel te beleven. Zo heb je voor weinig geld een super leuke zomervakantie.

Echt op vakantie

Er zijn verschillende regelingen en organisaties voor mensen met een minimum inkomen om hen toch een vakantie in eigen land te gunnen.

Gratis naar een vakantiepark

Voor dit jaar is het niet meer mogelijk om in te schrijven, maar hier vind je een link naar een gratis vakantie in een van de Nederlandse vakantieparken. Wellicht iets voor volgend jaar.

Of naar de camping

Een andere optie optie is camping Polemium van Appie Wijma, die nu voor het derde jaar op rij de camping openstelt voor gezinnen met een minimum inkomen. Gister (woensdag 2 juni) heeft Appie het nummer om te boeken opengesteld valt op zijn Facebookpagina te lezen. Dus als je er snel bij bent, ben je misschien nog verzekerd van een plekje.

En zo zijn er nog meer opties voor leuke en goedkope weekjes weg. Kijk eens hierhier en hier.

Vervelen je kinderen zich tijdens de zomervakantie? Met deze tips niet meer

Thuis, ook fijn

Maar ook als je thuis blijft kun je met weinig geld een heel leuke vakantie hebben. In het hele land zijn leuke uitjes te vinden. Hier een paar ideeën.

Gratis speeltuinen

Door het hele land zijn grote en kleine gratis speeltuin. Mamaliefde heeft met liefde een mooie lijst samengesteld met allerlei grote en gratis speeltuinen van het land.

Naar de boerderie

Veel boerderijen openen hun deuren in de lente en zomer. Voor kinderen een hele leuke belevenis. Niet alles is gratis, maar veel wel.

Pluktuin

Veel boerderijen hebben ook een pluktuin. Pluk je eigen boeket of mandje fruit bij elkaar. Niet gratis, wel leuk!

Naar zee

Het is soms even rijden of treinen, maar in Nederland hebben we heel veel geluk met de lange kustlijn, waar je bijna overal je handdoekje wel kan uitrollen. Lekker zwemmen en poedelen en zandkastelen bouwen.  Natuurbaden zijn er ook in heel Nederland.

Gratis musea

Wat denk je van Het Dorp van Bartje, vlakbij Assen, De Schelpengalerie in Giethoorn, of Het Kaasmuseum in Amsterdam? Allemaal leuk om te doen en je leert er ook nog een boel van.

Een ander thuis, ook fijn

Soms kan je op een ander huis passen, ook als gezin. Leuk voor kinderen is behalve de andere omgeving dat je dan soms ook op huisdieren kunt passen, die er thuis misschien niet zijn. Sowieso is natuurlijk alles anders. Op Facebook is er de groep Sisters House Exchange, voor vrouwen met en zonder kinderen, die hun huis aanbieden of van huis ruilen. En op de huizenoppassite vinden vraag en aanbod elkaar.

https://www.jmouders.nl/arme-kinderen-kunnen-weer-verjaardag-vieren-adv/

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.