Redactie
Redactie Lichaam 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

5 tips om jouw kind te laten wennen aan het dragen van een bril

Je bent bij de opticien geweest met je kind, en krijgt te horen dat ‘ie een bril moet. Uiteraard is dit geen enkel probleem, maar het zou goed kunnen dat jouw kind hier anders over denkt. Hij zag dit niet voor zich en vindt het helemaal niks. Zo kun je hem laten wennen aan een bril.

Wennen aan een bril

Maar het is niet anders, zonder het dragen van de bril gaan de ogen namelijk nog meer achteruit. Geef daarom een positieve wending aan de bril, op deze manier draagt jouw kleintje deze zonder problemen:

1. Montuur kiezen

Kies gezamenlijk het montuur. Laat hem of haar mee bepalen en diverse modellen uitproberen. Kies kleuren naar keuze en misschien zelfs wel merken naar keuze. Complimenteer tijdens het passen en aanschaffen. Zo kan een kind makkelijk wennen aan een bril.

2. Ze zijn niet de enige

Het ‘brillen nieuws’ kan komen als een schok. Kinderen kunnen zich hierdoor al snel een buitenbeentje voelen. Laat hen om die reden andere brillendragers zien. Misschien zijn dit wel hun favoriete karakters of superhelden, of gewoon andere klasgenoten.

3. Complimenteer groots

Net als volwassenen, houden kinderen van complimentjes. Ze kunnen dit al helemaal goed gebruiken in onzekere tijden. Dit is hét moment om jouw kind te complimenteren over zijn of haar nieuwe, en enorm stoere of prachtige look.

Naar de orthodontist: wat kost een beugel voor je kind precies?

4. Superkrachten

Het dragen van een bril werkt magisch. Vertel de kinderen dat zij hiermee alles uitstekend kunnen zien, en dat dit enorm bijzonder is. Zet de bril op en af – vraag hen naar het verschil. Opmerkelijk, niet? Dat zullen zij zelf ook inzien.

5. Vind een manier

Bovenstaande voorbeelden kunnen fantastisch werken of nog wat bijgeschaafd worden. Bijvoorbeeld: De roze bril past perfect bij de roze jurk. Jij weet dat dit werkt, gezien je jouw dochter als beste kent. Kies om die reden iets wat perfect werkt bij hem of haar.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.