Laura Saija
Laura Saija Feestdagen 9 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat willen vaders nou echt voor Vaderdag? (Nee, het zijn geen cadeaus)

Een origineel Vaderdag cadeau bedenken is niet makkelijk, vooral niet voor een puber. Maar zitten vaders wel echt te wachten op een cadeau? Of zijn er manieren om Vaderdag te vieren zonder iets te kopen.

Het leven als vader gaat niet altijd over rozen. Niet als de kinderen klein zijn, maar ook zeker niet als het pubers zijn. Kinderen krijgen een eigen identiteit en vaders krijgen een andere rol. Een rol die niet altijd gewaardeerd wordt of ze in dank afgenomen wordt.

Manieren om Vaderdag te vieren

Om als puber een vader echt in het zonnetje te zetten, kun je ervoor zorgen dat hij zich wel gewaardeerd voelt. Dit kan op verschillende manieren. Kinderen kunnen simpelweg een stuk wandelen of fietsen met hun vader. Ook kunnen ze een vader helpen met iets waar hij aan werkt, zoals het opknappen van de tuin.

Een leuk idee is om de lievelingsmaaltijd van de vader te bereiden, vooral als hij altijd degene is die kookt. Veel pubers vinden het lastig om hun waardering echt uit te spreken, maar kunnen dit ook tonen door een persoonlijke brief te schrijven aan hun vader.

Moeten moeders hier een rol in spelen?

Moeders kunnen zeker een rol spelen op Vaderdag. Als je als moeder merkt dat je kind niets van plan is op Vaderdag, kun je hem stimuleren om toch iets te doen. Het gaat erom dat een kind begrijpt dat het af en toe fijn is om je waardering te laten blijken. Of het nou Vaderdag is of niet.

Wij vroegen een aantal vader naar hun mening. Wat willen vaders nou echt voor Vaderdag?

Mening van vaders

Rens (38): “Het enige wat ik op Vaderdag wil, is quality time met mijn kinderen. Materiele cadeaus doen mij niet zo veel. Nu de kinderen wat ouder worden, merk ik dat ze steeds meer een eigen leven krijgen. Ik wil op Vaderdag graag genieten van hun gezelschap.”

Fred (46): “Ik werk keihard om mijn kinderen van 13, 15 en 18 te geven wat ze willen. Dat betekent ook dat ik vaak van huis ben. Ik zou graag willen dat mijn kinderen uit eigen initiatief een leuk uitje met mijn plannen. Het liefst iets sportiefs zoals mountainbiken of waterskiën.”

Jos (39): “Ik heb drie kinderen onder de tien, waaronder een baby. Ik zou graag een dagje vrij willen. Dat betekent geen luiers verschonen, geen ruzies oplossen en geen eten maken. Gewoon even tijd voor mezelf.”

Arjen (37): “Ik ben eigenlijk altijd degene die in de keuken staat. Het lijkt me echt een geweldige traditie dat mijn dochters van acht en negen voortaan elke Vaderdag iets koken wat ik lekker vind. Ik word daar echt gelukkig van en ze leren er ook nog van.”

Ferrario (41): “Ik vraag nooit veel voor Vaderdag, zeker geen dure parfums of iets dergelijks. Het liefst wil ik de hele dag overladen worden door knuffels en ‘Ik hou van je, papa’.

Joris (45): “Mijn kinderen zitten het liefst elke avond op hun kamer. Ik zou gewoon gezellig op de bank een film met ze willen kijken met chips en popcorn.”

Dit zijn de 6 leukste zelfmaak-cadeau’s voor Vaderdag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.