Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 2 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

In Volle Bak Bij De Baumgards ervaart vader Eugene hoe het is om weeën te hebben

Elke week op TLC en Discovery+ is de familie Baumgard te volgen in het programma Volle Bak Bij De Baumgards. Misschien ken je de familie al, want eerder was het grote gezin te zien in het programma Een Huis Vol van KRO-NCRV. Moeder Samantha en vader Eugene hebben samen dertien kinderen.

We volgen het gezellige, drukke gezin in hun dagelijkse bezigheden en je kan je voorstellen dat je met dertien kinderen, en een kleinkind, nogal wat meemaakt. In aflevering zeven wordt een verjaardag groots gevierd, heeft Shayquan geen zin om huiswerk te maken en ondergaat vader Eugene hoe het is om weeën te hebben.

J’Leeta en Shayaniqua vieren samen hun verjaardag. Het wordt een groot feest, na twee stille coronajaren. De meiden zijn zenuwachtig omdat alle ogen op hen gericht zullen zijn wanneer ze hun ‘bigi yari’ (groot feest in het Surinaams) binnenkomen. Ze moeten namelijk een dans doen aan het begin van het feestje en dat vinden ze spannend.

Politie voor de deur

Dan is er ook nog een probleem met de locatie: er mag namelijk geen band met versterker optreden en dat was van tevoren niet duidelijk. Er is lichte paniek onder de kinderen en moeder Samantha wordt op de hoogte gesteld. Ondertussen bedenken de kinderen allemaal oplossingen voor het probleem. Ook vader Eugene probeert de eigenaresse van de locatie te overtuigen dat de muziek niet te hard zal staan. Uiteindelijk zijn de buren op de hoogte gesteld en kan het feest beginnen. De gasten worden uiteraard getrakteerd met een heerlijk uitziende maaltijd. En daarna komen de meiden dansend binnen. Enkele minuten later staan alle gasten ook op de dansvloer en wordt het een gezellige boel.

Maar, dan staat opeens de politie voor de deur. De muziek stond toch te hard en de band moet stoppen met optreden. Iedereen baalt ervan, maar toch gaat het feestje door. Met een achtergrondmuziekje en iedereen heeft het leuk.

Shayquan is de jongste telg van het gezin. Met zijn tien jaar, moet hij huiswerk maken, maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Hoewel hij erg slim is, vindt hij huiswerk maken maar niets. Liever gaat hij gamen of een beetje hangen in huis. Ook zijn oudere zus beaamt dat hij een beetje lui is. Maar als het om voetbal gaat, staat hij vooraan. Hij is een natuurtalent, zo vertelt de familie. En over een paar jaar verwacht Shayquan zelf een profvoetballer te zijn.

Vader Eugene krijgt weeën

De oudste dochter van het gezin, Tyrona, is voor de tweede keer zwanger. Zij en moeder Samantha weten dus hoe het voelt om weeën te hebben. Ze smeden samen een plannetje: de mannen mogen ook een keer ervaren hoe het is om weeën te ervaren. “Ik vind dat het Eugene z’n recht is en z’n plicht om dit te ervaren. Vandaar de weeënsimulator”, vertelt moeder Samantha. “Wij zijn moeders en we hebben heel veel te verduren tijdens onze zwangerschappen. En vandaag mogen jullie dit ervaren.” De man van Tyrona ziet er het nut niet van in en slaat het aanbod af. Vader Eugene moet het lot wel ondergaan (ook al wil hij het niet).

De simulator wordt aangesloten en aangezet en meteen begint Eugene te puffen. Op dat moment staat het apparaat nog maar op 5 procent en is het dus niks in vergelijking met een wee. Puffend en kreunend komt hij door de test, terwijl de rest van de familie niet meer bij komt van het lachen. “Met alle respect, ik ben blij dat ik geen vrouw ben”, sluit een van de oudere zoons af.

Volle Bak Bij De Baumgards op de kaasmarkt: ‘Zo’n grote groep gekleurde mensen, ik zou zelf ook kijken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.