Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nora (41): ‘Ik werk expres in het weekend om mijn kinderen zo min mogelijk te zien’ 

Het is niet altijd makkelijk om drie pubers in huis te hebben. Ruzies en drama zijn volop aan de orde. Nora heeft daar iets op bedacht en daar is ze erg blij mee. Ze werkt namelijk expres in het weekend. “Ik heb op maandag en dinsdag het hele rijk voor mij alleen.”

Jarenlang heb ik van maandag tot vrijdag gewerkt. Mijn werk in combinatie met drie kinderen, die ook nog dagelijks sportlessen en muzieklessen hadden, viel niet mee. Toch deed ik het met heel veel liefde. Mijn kinderen waren lief en dankbaar, tot ze in de puberteit kwamen. Toen veranderde de hele sfeer in huis.

Drie pubers in huis

Op dit moment heb ik drie pubers in huis. Mijn kinderen zijn zestien, vijftien en dertien. Ze hebben sinds anderhalf jaar ontzettend vaak ruzie met elkaar. Is er onderling even vrede? Dan maken ze ruzie met mij, met mijn man of met een vriend(in). Er is altijd wel iets van drama en er is nooit rust in huis.

Expres in het weekend werken

Een jaar geleden zag ik een vacature voorbijkomen, die ik niet kon negeren. Het enige ‘nadeel’ was, dat ik bij deze functie in het weekend zou moeten werken. Ik zou dan in plaats van zaterdag en zondag, maandag en dinsdag vrij zijn. Na het gesprek zag ik in plaats van de nadelen van in het weekend werken opeens de voordelen. Ik zou dan veel meer rust ervaren, want ik zou op maandag en dinsdag vrij zijn en alle tijd voor mijzelf hebben. Heerlijk!

Meer salaris

Eenmaal thuis vertelde ik aan mijn man over de perfecte baan. Ik vertelde hem dat ik het graag wilde proberen, zeker omdat ik veel meer salaris zou gaan verdienen. Dit was zo, maar voor mij was het belangrijkste dat ik mijn kinderen zo min mogelijk hoefde te zien. Geen ruzies meer, geen onrust meer, het leek mij heerlijk. Hij ging akkoord en was blij voor mij. Niet veel later hoorde ik dat ik de baan kreeg en al snel kon ik beginnen.

Voor gek verklaren

Sommige mensen vinden het zielig voor mij en voor de kinderen, als ik vertel dat ik ieder weekend moet werken. Zij verklaren mij soms zelfs voor gek. Toch kijk ik daar heel anders naar. Ik loop op deze manier heel veel drama, ruzies en spanning mis en dat is heerlijk. Ik vind het heel slim van mezelf dat ik in het weekend ben gaan werken. Wanneer de kinderen uit de puberteit zijn en de hectiek voorbij is, zal ik erover denken om van dagen te wisselen. Tot die tijd blijf ik lekker genieten van mijn vrije maandag en dinsdag zonder alle drama.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.