Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

5 soorten ouders in de WhatsApp groep van de klas, welk type ben jij?

De WhatsApp groep van de klas, veel ouders met kinderen op de basisschool moeten eraan geloven. Pakweg dertig tot zestig ouders worden bij elkaar in een groepsapp gegooid om elkaar op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de klas. De één voert het hoogste woord, de ander zegt liever niets. Welk type ben jij?

Toegegeven het is soms best handig, zo’n groepsapp voor de klas, vooral als je was vergeten dat het schoolfotodag is en een oplettende ouder je daar nog even aan herinnert. Of ben jij juist degene die dat appje verstuurt om anderen te reminden?

Type ouders in de WhatsApp groep van de klas

Heb jij ze allemaal in je groepsapp zitten?

1. De klassenmoeder

De regelaar, degene die nooit iets vergeet, is natuurlijk de klassenmoeder. Zij zorgt ervoor dat iedereen weet dat het vandaag fruitdag is. Zij is degene die regelmatig vraagt of er als-je-blieft nog iemand is die naar de kinderboerderij wil rijden of voorleesouder wil zijn op maandagochtend. Ben jij even helemaal kwijt wat er deze week gepland staat? Of welke dag het vandaag überhaupt is? Bij haar kun je terecht.

2. De bijdehante ouder

Bijdehante mensen heb je overal, dus ook in de groepsapp van de klas. Ze maken opmerkingen als, ‘dat staat in de nieuwsbrief’ als iemand vraagt wanneer er kijkochtend is. Of ze doen onnodige toevoegingen als: ‘Jammer dat dit nu pas wordt vermeld.’ Ze zijn zelf natuurlijk roomser dan de paus en geven het liefst commentaar op ieder appje. Zucht.

3. De grapjas

Met een grapje op z’n tijd is natuurlijk niets mis. Maar er zijn erbij, die weten van geen ophouden. Op iedere mededeling moet worden geantwoord met een grappige foto, meme of gifje. Wel een beetje pijnlijk als alle andere ouders vervolgens niet reageren op de komische toevoegingen. Zou de hint worden begrepen?

4. De meelezer

Grote kans dat jij hier zelf onder valt, het merendeel van de ouders is namelijk een ‘meelezer’. Ze lezen alle berichtjes, maar sturen zelden tot nooit zelf een bericht. Zijn het in jouw groepsapp altijd dezelfde ouders het hoogste woord voeren?

5. De vrager

‘Heeft iemand een Paw Patrol drinkbeker gevonden?’ of ‘Gaan ze vandaag gymmen?’. Sommige ouders vinden het maar wat handig zo’n groepsapp. Vooral om zichzelf de moeite te besparen zelf iets uit te zoeken. Die arme klassenmoeder heeft het er maar druk mee…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.