Want.nl
Want.nl Vrije Tijd 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Wonderkind (13) weet als eerste mens in 30 jaar Tetris te verslaan

Blue Scuti, een wonderkind en streamer in één, heeft AI gepasseerd. Dit is de eerste mens ooit die Tetris echt heeft weten te verslaan.

Voor de eerste keer in 30 jaar heeft een mens de NES-klassieker Tetris echt volledig weten te verslaan. De persoon in kwestie: de 13-jarige streamer Blue Scuti.

Tijdens een 38 minuten durende sessie duwde het wonderkind Tetris naar het zogeheten ‘kill screen’. Met andere woorden: een echte game over waarbij het spel vastloopt en onspeelbaar wordt. Een prestatie waar tot nu toe alleen AI in slaagde.

Na AI is de mens eindelijk slimmer dan Tetris

In 1989 werd Tetris, dat tot dan toe een succesvolle game voor de Game Boy was, geïntroduceerd voor de NES (Nintendo Entertainment System). Miljoenen mensen speelden het spel, maar in meer dan 30 jaar was er nooit iemand die het ook echt wist uit te spelen.

Ja, er zijn genoeg gamers die de verschillende eindes van de klassieke puzzelgame hebben weten te bereiken. Een uitdaging op zich, maar Blue Scuti heeft het concept van Tetris uitspelen tot het uiterste gebracht.

Hoewel er hier en daar een foutje werd gemaakt, wist Blue Scuti ervoor te zorgen dat de vallende blokken (die in een moordend tempo naar beneden kwamen zetten) de ultieme reactie veroorzaakten. Door zijn indrukwekkende speelstijl werd het ‘kill screen’, een absoluut fenomeen in de Tetris-wereld, bereikt.

In de onderstaande video is te zien hoe de streamer daarop reageerde:

Unieke rolling-techniek blijkt de sleutel

In de loop der jaren hebben gamers verschillende trucjes ontdekt om Tetris zo snel mogelijk te spelen via de NES-controller. Voorheen gebeurde dit door de zogenaamde Hyper Tapping, waarbij gamers als gekken op het D-Pad drukten, dat vervolgens twaalf keer per seconde werd ingedrukt.

Maar sinds 2021 is er een nieuwe manier van spelen. Dankzij de Rolling-techniek, waarbij gamers de D-Pad sneller indrukken door hun vingers over de onderkant van de NES-controller te laten glijden, wordt deze twintig keer per seconde ingedrukt.

Het blijkt drie jaar later de sleutel te zijn om Tetris te verslaan, aangezien Blue Scuti precies deze techniek heeft gebruikt.

Super Mario-level dusdanig moeilijk dat slechts 6 mensen hem uitspeelde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.