Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Opvoeden 7 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Moeder haalt dochter van school zodat zij full-time kan TikTokken

Een Australische moeder haalt haar 12-jarige dochter van school zodat zij zich kan focussen op haar werkzaamheden als full-time influencer. Haar beslissing brengt behoorlijk wat discussie met zich mee.

Dit maakte de moeder onlangs bekend tijdens het opnemen van haar podcast. Het nieuws werd wereldwijd opgepakt en zorgde voor veel discussie online.

Moeder haalt kind van school om te TikTokken

Niet alleen Australië, maar de hele wereld is behoorlijk in de ban van ‘the mom who let her daughter drop out’. Hoewel de meeste ouders vol ongeloof en shock reageren op de beslissing van de Australische moeder, zijn er ook een heleboel fans die de keuze wél supporter.

Kat Clark, een moeder aan de Gold Coast van Australië vertelde onlangs schaamteloos in haar podcast dat ze haar dochter graag van school gaat halen. Ze zal haar tiener thuisonderwijs gaan geven waardoor er meer tijd overblijft voor de carrière van haar dochter. Deze carrière zal bestaan uit het opnemen van TikTok-video’s en andere social media activities.

De moeder onderbouwt haar beslissing als volgt: “Mijn dochter moet voor haar social media werk vaak reizen. Zo zijn we vaak uren onderweg als we naar events vliegen in Sydney of andere steden.” Ze gunt haar dochter een mooie carrière en ziet veel potentie in de TikTok content van haar dochter. Clark staat niet alleen in haar beslissing. Haar hele familie is flexibel en steunt haar keuze. Daarbij zullen haar familieleden uithelpen bij het geven van thuisonderwijs.

Uiteenlopende reacties op de controversiële keuze

Trouwe fans van Clark en haar dochter zijn enthousiast over de beslissing. Zij reageren dan ook met comments als “Je bent de beste moeder die er bestaat omdat jij de dromen van je dochter aanmoedigt”.

Ten slotte neemt Clark haar oudste dochter als voorbeeld. Haar oudste dochter heeft de middelbare school namelijk wél afgemaakt en heeft gestudeerd. Na het behalen van haar diploma, heeft zij echter een ander carrièrepad gekozen en is ondertussen ook behoorlijk actief op social media.

Nu is de vraag natuurlijk niet of thuisonderwijs per definitie goed of slecht is. De vraag die wij onszelf – net als veel andere ouders wereldwijd, moeten afvragen is onder welke omstandigheden is het verantwoord en verstandig om kinderen thuisonderwijs aan te bieden? Als Clarks dochter nu een topsporter was geweest, had de wereld deze keuze dan beter begrepen? Of wat als Clarks dochter onwijs gepest werd; zou thuisonderwijs dan wel ethisch verantwoord zijn? Eén ding is in ieder geval duidelijk: Clark zet veel ouders aan het denken.

 

Wat is TikTok? Alles wat je moet weten over deze rage onder kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.