Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo word je een leuke en speelse ouder (en geen saaie en zeurende)

Vinden jou kinderen je altijd saai, streng of een pretbederver? Daar kun je iets aan doen. Want eerlijk, soms zijn we zo bezig met opvoeden dat we vergeten om gewoon te genieten en het leuk te hebben met onze kinderen. Daarom een paar tips om een leuke en speelse ouder te worden.

Natuurlijk je bent een ouder en niet hun vriendje, maar dat betekent niet dat je nooit lol kunt maken met je kind. Toch?

Zo word je een leuke speelse ouder

Doe eens wat vaker een van deze dingen om een leuke en speelse ouder te worden.

1. Laat de boel de boel

Troep maken hoort nu eenmaal bij spelen, dus in plaats van te zeggen dat ze niet zo’n rommel moeten maken kun je het ook gewoon even laten. Dat opruimen komt straks wel weer.

2. Laat je entertainen

Kinderen zijn geboren entertainers. Dus waarom niet wat vaker achterover leunen en genieten van de show? Geloof je ons niet? Zet een lekker muziekje aan en zie wat er gebeurt.

Zeg geen ‘doe voorzichtig!’ maar laat je kind zelf de situatie inschatten

3. Ga op tijd naar bed

Oke, dit is misschien flauw. Maar als je uitgerust bent, kun je een stuk meer hebben en ben je dus waarschijnlijk een stuk minder snel chagrijnig als je kinderen weer eens door de kamer stuiteren. Slapen dus!

4. Bijt het puntje van je tong af

Nee, niet letterlijk natuurlijk. Maar probeer eens wat minder te zeuren. Niet direct klagen als je kind thuis komt met modder in zijn haar. En niet altijd klagen over teveel lawaai of geren. We weten dat het niet altijd makkelijk is. Maar eerlijk. Dat maakt het wel veel leuker, voor iedereen.

5. Doe iets dat je leuk vindt

Lol maken met je kind gaat makkelijker als je iets doet wat je zelf ook leuk vindt. Kies daarom dingen waar je zelf vrolijk van wordt en waarschijnlijk vindt je kind het super leuk om samen met jou iets te doen. Of het nu bakken, schilderen, voetballen of punniken is.

Zoveel tijd spenderen ouders aan zorgen maken over hun kind (en het is véél)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.