Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Eropuit 20 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Het kan misschien nog nèt. 7 praktische redenen om zonder je partner op vakantie te gaan

Het klinkt misschien heel gek om zónder je partner op vakantie te gaan. Maar er zijn toch echt een aantal praktische redenen, waarom dit voor jullie handiger uit kan pakken. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

1. Als jullie beiden vanuit huis werken

Runnen jullie bijvoorbeeld samen een bedrijf of zijn jullie allebei ZZP-er? Naast het normale gezinsleven brengen jullie dan wel heel veel tijd met elkaar door. Als jullie thuiswerken is dat ook nog eens hele dagen thuis bij elkaar zijn. Dat kan natuurlijk juist heel fijn voelen. Maar voor iedereen die het ook wel leuk vindt om even apart van elkaar iets mee te maken en later met zijn of haar partner te delen, kan het fijn zijn om er even in je uppie er op uit te gaan.

2. Jij kunt wat quality time met je vriendinnen gebruiken en hij met z’n vrienden

Heb jij een vriendin met wie je het heel leuk zou vinden om even een ladies only weekendje weg te boeken? En heeft hij vrienden die hij ook te weinig ziet? Dan is een vakantie apart van elkaar het ideale moment om allebei met jullie eigen vriendengroepen ergens heen te gaan.

LEES OOK: 8 Manieren om het weekend thuis te laten voelen als een familievakantie

3. Jullie hebben compleet verschillende dingen die jullie leuk of interessant vinden

En daar is helemaal niks mis mee. En hoewel het leuk kan zijn om elkaar meer te leren over elkaars hobby’s, kan het ook erg fijn zijn om juist er in je eentje volop in te duiken. Vooral als je partner jouw hobby juist drie keer niks vindt. Houd jij van bergbeklimmen of een spa dagje en moet je partner daar niks van hebben? Dan kun je dus ook lekker alleen gaan en er net zo goed van genieten.

4. Zonder partner op vakantie gaan: jullie werkagenda’s sluiten niet op elkaar aan

Kan jij door problemen op werk alleen in november een weekje vrij nemen? En is dat voor je partner juist de drukste periode op zijn of haar werk? Dan zit er niks anders op dan er solo maar wat van te maken. Uiteraard kun je altijd je vriendinnen meevragen voor wat welverdiende gezelligheid.

5. Er is anders niemand die op de kinderen kan passen

Natuurlijk kunnen jullie dan ook besluiten om maar helemaal niet op vakantie te gaan. Of om juist op familievakantie te gaan. Maar soms kan het ook heel fijn zijn om een roadtripje te maken zonder ruziënde kinderen op de achterbank. Of voor de zoveelste keer te checken dat de kids het echt naar hun zin hebben. Jullie kunnen ieder een paar dagen vrij nemen om bijvoorbeeld een weekendje weg te gaan terwijl de ander op de kinderen past.

LEES OOK: 5 toegankelijke vakantiebestemmingen voor mindervaliden

6. Je wilt even compleet stressvrij relaxen

Hoe zielsveel jullie ook van elkaar houden, iedereen heeft soms me-time nodig. Bovendien gaan jullie het nooit honderd procent eens zijn met elk detail van elke vakantie. Je zal toch compromissen moeten sluiten. Als je in je eentje op vakantie gaat, hoef je alleen maar rekening te houden met je eigen wensen. Dat kan ook weleens lekker zijn toch?

7. Je hebt bij terugkomst een romantisch weerzien

Het lekkerst aan op vakantie gaan is toch wel weer heerlijk thuiskomen en in je eigen bed kunnen slapen. En natuurlijk je partner knuffelen en een kus geven nadat je die de afgelopen periode hebt moeten missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.