Zonder stress van voetbal naar zwemles

Rij jij je kinderen bijna dagelijks van en naar hun clubjes? Ben je klaar met wachten in dat veel te warme zwembad tot de les is afgelopen? Deze tips van organizing-expert Sara van Wesenbeeck zorgen dat 'taximama' zijn een stuk leuker wordt.

1. Maak carpool afspraken

Spreek met andere ouders waarvan de kinderen naar hetzelfde clubje gaan, dat jullie om de beurt de kinderen wegbrengen. Als je het een beetje goed regelt, hoef je nog maar een keer per maand mee naar turnles.

2. Zie het als me-time

Daar zit je dan, te wachten totdat je kinderen uitgezwommen zijn. Beter kun je deze tijd aan jezelf besteden. Ga tijdens hun zwemles lekker baantjes trekken: heb je meteen je work-out gehad.

3. Gebruik de tijd nuttig

Moet je ergens op je kind wachten? Gebruik de tijd om iets te doen. Dat kan een wandelingetje zijn om even te ontspannen, maar ook iets nuttigs zoals boodschappen doen.

4. Maak het gezellig

Je kunt de tijd die je doorbrengt langs de lijn of in het zwembad ook gebruiken om je sociale contacten bij te werken. Spreek met de leuke moeders van de andere kinderen af, zodat je gezellig met elkaar kunt bijkletsen.

5. Relax

Je kunt ook gewoon even niets doen. Echt niets. Ontspan, zet je gedachten op nul en geniet van het moment!

6. Zorg voor lol onderweg

Moeten de kinderen weggebracht worden, ga dan op tijd weg zodat je niet hoeft te haasten. Leg de avond van tevoren alles klaar; dan hoef je daar niet meer aan te denken. En maak het gezellig in de auto; doe de radio aan en zing met z'n allen keihard mee. Of doe een spelletje, zoals: 'Ik ga op vakantie en neem mee…'

Meer tips vind je in ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’ van Sara van Wesenbeeck

Reageer op artikel:
Zonder stress van voetbal naar zwemles
Sluiten