Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 1 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Anneloes: ‘Mijn zoon van zestien gaat nu al telkens vreemd’

Wanneer je thuis een puber hebt dan hoort daar verliefdheid bij. Sommige kinderen stappen direct in een langdurige verkering en anderen wisselen om de haverklap van vriend of vriendin. De zoon van Anneloes hoort bij de laatste groep. “Mijn zoon gaat telkens vreemd. Hij heeft al een nieuwe vriendin voordat hij het heeft uitgemaakt met zijn huidige liefde. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst”.

“Zo’n tien jaar geleden werd ik een alleenstaande moeder. De vader van Ramon verliet ons voor een andere vrouw. De eerste tijd ging Ramon één keer in de twee weken een dagje naar zijn vader, maar na een tijdje kreeg mijn ex steeds minder interesse in zijn zoon. De laatste acht jaar heeft hij hem niet één keer gezien. Erg triest.

Gebroken gezin

Ramon en ik waren altijd een goed team. Hij was altijd ontzettend lief, sociaal en deed goed zijn best op school. Ook was hij erg populair, hij had altijd vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Ik was erg trots op hem. Hoe zwaar het alleenstaand moederschap ook was, dankzij hem was het toch een feestje.

Puberteit

Nu hij zestien jaar is ben ik nog steeds heel trots op hem, maar toch maak ik me ook zorgen. Hij heeft namelijk de ene na de andere vriendin. Ik vind het leuk dat hij erg populair en gewild is bij de meiden, maar ik vind het niet fijn dat hij telkens vreemdgaat. Hij heeft vaak al een ander liefje voordat hij het heeft uitgemaakt met zijn huidige vriendin. Zijn gedrag doet me denken aan zijn vader, die deed dat ook. Ik weet dus hoe pijnlijk het is voor zo’n meisje.

Mijn zoon gaat vreemd

Toen hij laatst wéér een nieuw meisje mee naar huis nam, zonder het eerst met zijn vriendinnetje uit te maken heb ik er iets van gezegd. Mijn zoon gaat vreemd en ik ben hier allesbehalve blij mee. Hij heeft nu al tien vriendinnen gehad en bij zeker acht daarvan is hij vreemdgegaan. Ik heb gewacht tot het meisje weg was en hem gevraagd waar hij mee bezig is en ik heb hem duidelijk gezegd dat dit gedrag niet oké is. Ik vertelde hem dat hij wat meer respect moet hebben voor meisjes en hun gevoelens. Ook zei ik tegen hem dat hij niet telkens van de een naar de ander moest fladderen, net zoals zijn vader deed.

Zo vader, zo zoon?

Ik hou er niet van om zijn vader bij gesprekken en discussies te betrekken, maar toen ik dat zei leek het net alsof zijn ogen opengingen. Hij weet hoeveel verdriet ik van de breuk met zijn vader heb gehad en nu deed hij eigenlijk hetzelfde bij zijn vriendinnen als zijn vader bij mij deed. Hij zei dat hij al die meiden leuk vond en eigenlijk niet kon kiezen. Ik vertelde hem dat hij dan beter geen verkering met een meisje kon nemen en moest wachten totdat hij wist wie hij het leukste vond. Op deze manier zou hij de meisjes niet kwetsen. Mocht hij wel verkering hebben en iemand anders leuker gaan vinden, dan zou hij het eerst netjes uit moeten maken voordat hij met een ander meisje zou gaan.

Toekomst

Ramon heeft tegen mij gezegd dat hij gaat proberen om eerst goed uit te zoeken wie echt bij hem past, in plaats van elke keer zo snel te wisselen van meisje. Ook zei hij dat hij het voortaan eerst zou uitmaken en dan pas aan een nieuwe liefde zou beginnen. Ik hoop dat hij zich hieraan gaat houden, maar het is en blijft een puber. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst.”

Moeder vertelt: ‘waarom ik niet de beste vriendin van mijn kinderen wil zijn.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.