Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Lonneke (37): ‘Het doet mij pijn dat mijn zoon als de sukkel van de klas wordt gezien’ 

Als ouder hoop je natuurlijk dat je kind goed in de groep ligt. Helaas is dit niet het geval bij Lonnekes zoon, Daryl. Hij wordt als de sukkel van de klas gezien en dat doet haar veel pijn. “Daryl wil niets liever dan populair zijn, of in ieder geval een paar vrienden hebben, maar het lukt maar niet.”

“Daryl is altijd een lieve en zachte jongen geweest. Hij was altijd een beetje klungelig. Vanaf het moment dat hij kon lopen viel hij over zijn eigen voeten. Binnen ons gezin maakten we er altijd grapjes over. Dat deden we omdat we dachten dat het wel goed zou komen.

Eindelijk naar de basisschool

Daryl was ontzettend blij toen hij eindelijk, net als zijn grote zus, naar de basisschool mocht. Hij had veel zin om met kindjes te spelen en vrienden te maken. In groep 1 en in groep 2 ging alles goed. Hij had een lieve juf, kon goed meekomen en had altijd zin om naar school te gaan. Vanaf groep 3 veranderde dat.

Groep 3

In groep 3 werden de klassen anders opgedeeld en kende Daryl bijna niemand. Wat ook niet meehielp was dat zijn beste vriendje ging verhuizen. Hij bleef alleen achter. Vanaf dat moment ging zijn zelfvertrouwen achteruit en maakte hij vaak blunders of had hij klungelige acties.

Sukkel van de klas

Inmiddels zit Daryl in groep 7 en wordt mijn zoon als de sukkel van de klas gezien. Het doet mij pijn dit te zien. Daryl wil niets liever dan populair zijn, of in ieder geval een paar vrienden hebben, maar het lukt maar niet. Als hij iets goed wil doen, dan loopt het negen van de tien keer verkeerd af. Dit is zo ontzettend jammer.

Verkering gevraagd

Een aantal maanden geleden kwam er een nieuw meisje op school en Daryl werd blijkbaar een beetje verliefd op haar. Hij besloot haar al na een paar dagen verkering te vragen. Hij had zijn haar die ochtend extra mooi gekamd. Haar antwoord: ‘Denk je nu echt dat ik met zo’n sukkel verkering wil?’. Daryl kwam heel verdrietig thuis.

Andere middelbare school

Over ruim anderhalf jaar gaat Daryl naar de middelbare school. Mijn man en ik zijn het erover eens dat we hem naar een middelbare school doen die niet zo populair is bij de kinderen uit zijn klas. Op die manier hopen we dat hij daar een nieuwe kans krijgt en daae niet als de sukkel van de klas wordt gezien. Hopelijk worden daar zijn pluspunten gezien en zien de nieuwe kinderen hoe leuk hij eigenlijk is.”

Mieke (38): ‘Door dit trucje van de kinderpsycholoog is mijn kind nooit meer bang’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.