Laura Saija
Laura Saija Mentale gezondheid 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jorinde (45): ‘Mijn zoon belandt vaak in vechtpartijen’

Kinderen kunnen hun ouders veel kopzorgen geven, daar weet Jorinde alles van. Haar zoon Boaz raakt namelijk vaak betrokken bij vechtpartijen. “Laatst kwam hij thuis met een gebroken neus.”

“Sinds Boaz in de pubertijd zit, merk ik aan hem dat hij niet goed weet hoe hij met zijn gevoelens moet omgaan. Tot ik erachter kwam dat hij zijn gevoelens uit in vorm van agressie. Agressie tegen andere jongens.

Vechtpartijen

Het begon met kleine vechtpartijtjes op school. Vorig jaar, toen Boaz vijftien was, werd op het matje geroepen door de directeur van school. Boaz raakte steeds vaker betrokken bij vechtpartijen op het schoolplein. Dit ging om de kleinste dingen, provocerend gedrag tussen jongens.

We hebben erover gepraat thuis en het leek wat beter te gaan met zijn gedrag op school. Nu hij zestien is gaat hij steeds vaker met vrienden de kroeg in. In onze stad is het voor jong en oud gezellig in het uitgaansgebied, maar blijkbaar hebben Boaz zijn problemen zich hiernaartoe verplaatst.

Kopstoot

Met een drankje op raakt hij samen met vrienden regelmatig betrokken bij vechtpartijen. Laatst kwam hij thuis met een gebroken neus. Hij was met vrienden in een jongerendiscotheek geweest en kreeg daar ruzie met iemand. Die jongen heeft hem een kopstoot gegeven.

Boaz zijn neus begon heftig te bloeden en hij is naar de wc gelopen. Ondertussen is die andere jongen uit de discotheek gezet.

Gebroken neus

De volgende dag kwam hij er pas achter dat zijn neus een beetje scheef stond. We zijn naar het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze nog geprobeerd om zijn neus recht te zetten, maar je ziet het nog steeds een beetje.

Ook hebben we aangifte gedaan bij de politie, maar daar is nooit wat uitgekomen. Blijkbaar gebeuren dit soort vechtpartijen vaak in het uitgaansleven. Ook was er gebrek aan bewijs.

Niet verbieden

Elke keer als Boaz in het weekend de stad in gaat, hou ik mijn hart vast. Ik hoop dat hij geschrokken is van zijn gebroken neus en zich niet meer mengt in opstootjes. Ik kan hem moeilijk helemaal verbieden om uit te gaan.

Om hem hier bewust van te maken, leg ik uit dat hij enigszins geluk gehad heeft. Vechtpartijen kunnen namelijk veel slechter aflopen, niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de dader.”

Mariska: ‘Onze zoon (16) heeft een meisje zwanger gemaakt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.