Ruth Oei
Ruth Oei Eten en Voeding 31 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

10 x de lekkerste snoepjes uit onze jeugd!

Of je kind nou groot, klein, blond, donker, vijf of vijftien is: ze houden allemaal van zoet, zoeter, zoetst. Natuurlijk, het ene kind geeft de voorkeur aan chocolade en snoepjes, het andere aan ijs en taart en het andere kind wil een dikke laag fruithagel op zijn boterham. Maar 10 x de lekkerste snoepjes uit onze jeugd kunnen we ze toch niet onthouden.

Laten we niet vergeten dat te veel suiker voor een kind niet aan te raden is en dat we kinderen beter kunnen meegeven dat snacks ook lekker zijn als er geen overdaad aan suiker in zit. Maar wij zijn ook jong geweest – en nog steeds geldt, af en toe je tegoed doen aan een zoete versnapering, daar is niets mis mee!

10x de lekkerste snoepjes uit onze jeugd

Nog steeds kom ik graag bij de Jamin. Ik ben namelijk dol op de ‘pick en mix’ bakken met al die gekleurde snoepjes. Ik pak altijd de grootste zak en die vul ik het liefst tot het sluitinkje nog maar net dicht kan. Voor alle zoetekauwen onder ons, hierbij de lekkerste snoepjes van vroeger op een rij, die onze kinderen anno nu ook heel lekker zullen vinden!

1. Salmiak lolly’s
2. Zwart-wit poeder
3. Chocolade ruitspekken
4. Fireballs (en als ze dan iets te heet werden, haalde je ze snel uit je mond)
5. Schuimblokken
6. Daim (die platte chocoladereep met een crispy caramel laagje erin)
7. Manneke Pis drop
8. Hubba Bubba kauwgom (maar echte bubbels blazen lukte me dan weer niet)
9. Zoethout (de kans dat je kind dat lekker vindt, is minimaal)
10. Schuimbanaantjes. Gomballen. Kaneelstokjes. Curly Wurly. Knetterkauwgom. Napoleons. Haagse Hopjes.. (Even smokkelen hoor, maar tien snoepjes uitkiezen was simpelweg niet te doen.)

Het goede nieuws?

Al deze snoepjes van toen zijn nu nog steeds te koop bij de Jamin. Kijken of onze kids nu dezelfde snoepsmaak hebben als wij toen. Ik laat ze als eerst zoethout proeven, ik ben benieuwd…

Meer lezen over ‘toen’?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.