Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Gedrag 19 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

14x dingen waarin jouw kind exact op jou lijkt

Als het ouderschap ons iets leert, is het wel dat onze kinderen ons echt een spiegel voor kunnen houden. Sommige dingen die ze doen komen gewoon typisch voort uit jouw DNA en karaktertrekjes of die van je partner. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje.

1. De twinkeling in hun ogen wanneer ze iemand zien waar ze van houden.
2. Een liefde voor muziek en de sterke drang om erop te dansen zodra ze de muziek horen.
3. De gefrustreerde toon die ze aanslaan wanneer hun broertje of zusje iets doet waar zij het niet mee eens zijn.
4. De miraculeuze wijze waarop ze het voor elkaar krijgen om klusjes eindeloos uit te stellen, zoals hun kamer opruimen of huiswerk maken.
5. Dat ze niet naar bed kunnen voordat ze een hoofdstuk van dat spannende boek uitlezen of een aflevering van hun favoriete serie afkijken.
6. Hoe ze vervolgens de volgende dag absoluut niet te pruimen zijn omdat ze – hoe kan het ook anders – te weinig geslapen hebben.
7. Hun gave om snoepjes en snacks op te eten zonder dat ook maar iemand er iets van merkt, zodat ze het ook niet hoeven te delen met een ander.

LEES OOK: Zijn jouw kids dol op spelen met slijm? Daar zit een reden achter!

8. De gigantische hoeveelheid spullen die ze kunnen verzamelen; voor jou geldt dat misschien voor schoenen en voor hun misschien voor speelgoed.
9. Dat vriendelijke koppie.
10. Dat ze het totaal niet laten merken als ze een opmerking heel dom vinden, terwijl jij dondersgoed weet dat ze het echt heel dom vinden.
11. Die drang om telkens iets mee te nemen zodra jullie in hun favoriete winkel of op hun favoriete afdeling zijn. Must. Buy. Everything.
12. Dat gekke geluidjes zoals scheetjes stiekem heel grappig klinken. En er dan even later keihard om lachen.
13. Ze zijn wie ze zijn, daar is geen twijfel over mogelijk. Ze zijn zelfbewust en heerlijk nuchter.
14. Ze kunnen eindeloos hangen op de bank en naar televisie kijken, ondertussen eten ze zonder blikken of blozen al het eten op wat voor ze staat.

Wat doen jouw kids waarvan je zeker weet dat ze het van mama en papa hebben overgenomen? Vertel het ons op het mama forum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.