redactie
redactie Gezondheid 19 juni 2018

4 tips bij een schrale huid

Heeft jouw kind schrale huidplekjes op de wangen, neus, lippen of kin? Wat kun je doen bij een droge of schrale huid? Wij hebben vier tips.

1. Douch niet te warm

Als je kind snel een droge of schrale huid heeft, laat hem of haar dan niet te warm douchen. Het warme water kan het beschermende vetlaagje op de huid aantasten. Zonder dit laagje is de huid minder goed beschermd en verliest de huid vocht. Daardoor kan de huid schraal worden. Droog de huid ook niet te hard af, maar doe dit voorzichtig. Gaat je kind lekker in bad, gebruik dan badolie in plaats van badschuim. Doe je kind ook niet dagelijks in bad. Waarom niet? Lees het in: 'Kind dagelijks in bad? Niet doen!'

2. Niet te veel zeep

Gebruik bij het badderen niet te veel zeep, shampoo of badschuim. Het beschermlaagje van de huid kan hierdoor aangetast worden, waardoor je kind een drogere huid kan krijgen. Gebruik vooral producten zonder parfum of kleurstoffen.

3. Insmeren

Smeer de huid van je kind na het douchen goed in met een bodylotion. Bij voorkeur hypo-allergeen en speciaal voor de droge huid. De huidplooien zijn vaak extra kwetsbaar en kunnen aandacht gebruiken in de vorm van een vette beschermende zalf zonder parfum en kleurstoffen. 

4. Niet te droge lucht

Zorg er ook voor dat de luchtvochtigheid in huis voldoende is. Als het buiten schraal weer is en binnen de lucht droog is, doordat de verwarming aanstaat, kan je huid meer vocht verliezen. Hierdoor kan je huid gaan jeuken. Als je de luchtvochtigheid goed op peil houdt, heb je minder kans op een droge huid. De luchtvochtigheid breng je al op peil door een bakje water naast de verwarming te zetten. Als je dan ook je verwarming meteen wat lager zet, scheelt dat en het is ook nog goed voor het milieu! 

Tip! Beschermende Zalf

Heeft jouw kind droge plekjes op wangen, neus en lippen? Probeer dan de Beschermende Zalf van Bepanthen eens. Deze zalf verzorgt namelijk droge en schrale huidplekken intensief, ondersteunt het natuurlijk huidherstel en zorgt voor een beschermend laagje op de huid. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf. Want deze heerlijke zalf helpt ook bij droge lippen, droge knokkels en kloofjes van moeders. 

Dag droge huid! Ga er lekker op uit en vergeet niet die tube Beschermende Zalf van Bepanthen mee te nemen in je tas. 

*Goed om te weten: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen. Sluit de huid niet af en laat haar ademen.

Reageer op artikel:
4 tips bij een schrale huid
Sluiten