Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Feestdagen 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

5x de mooiste christelijke kinderboeken over kerst

Kerst betekent voor veel mensen gezelligheid, lekker eten, samenzijn met familie en het geven en ontvangen van cadeaus. Voor heel veel andere mensen heeft kerst nog een extra betekenis, namelijk de geboorte van Jezus. Wil jij je kinderen nou iets van het originele kerstfeest meegeven? Kijk dan eens naar onze lijst van mooie, christelijke kinderboeken over kerst.

Wie weet hoe interessant je kinderen (en jij) het vinden!

De oorsprong van kerst

Waar er nog steeds veel christenen in Nederland wonen en ook veel mensen gelovig zijn opgevoed, vergeten veel mensen nog weleens wat de oorspronkelijke betekenis van kerst is. Er zijn er waarschijnlijk ook een hoop die het niet eens weten. Kerst is van oorsprong een christelijke feestdag, waarop christenen herdenken dat Jezus Christus is geboren.

Misschien heb jij helemaal niks met het geloof, of ben je wel gelovig opgevoed, maar ga je al heel lang niet meer naar de kerk. Hoe dan ook spreken de christelijke normen en waarden nog steeds veel mensen aan, die ook in kinderboeken mooi naar voren komen. Zo zijn er ook een hoop kinderboeken over kerst te vinden, wat een mooi kerstcadeau voor je kind kan zijn.

Christelijke kinderboeken over kerst

Vind je het leuk om je kind een christelijk kinderboek over kerst te geven? Kijk dan eens naar de volgende boeken:

1. Een piepklein kerstfeest

Max Lucado is een bekende schrijver in de christenwereld en met zijn boek Een piepklein kerstfeest weet hij op een mooie en kinderlijke manier de betekenis van kerst begrijpelijk te maken. Als de muizen Ietje en Pietje horen dat de koning naar Bethlehem komt, gaan ze enthousiast naar hem op zoek. Net op het moment dat ze de moed willen opgeven, ontdekken ze het wonder.

2. Het kerstverhaal

Het boek Het kerstverhaal is geschreven door Vivian den Hollander en het bevat tekeningen van Mies van Hout. Deze mooie combi zorgt voor een duidelijk verhaal over de geboorte van Jezus in de stal in Bethlehem, en door de mooie illustraties wordt het verhaal tot leven gebracht.

3. Kerstmis

Het boek Kerstmis is gemaakt door Dick Bruna, die we natuurlijk allemaal kennen van zijn populaire Nijntje boeken. Kerstmis is het ideale boek als je aan je peuter of kleuter wat meer over kerst wilt uitleggen. Het is op een kinderlijke, leuke manier verteld en de mooie tekeningen vullen het alleen maar aan.

4. Speel & lees het kerstverhaal

Houden jouw kinderen wel van wat actie? Dan is dit boek een leuk cadeautje voor ze. Met het Speel & lees het kerstverhaal boek leren de kinderen over het kerstverhaal en wat het inhoudt, en daarnaast worden ze uitgedaagd om het spel na te spelen met elkaar.

5. Het Kerstverhaal

Ook dit boek heet Het Kerstverhaal, maar deze is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. In dit boek wordt ook het kerstverhaal verteld, maar wat meer op een poëtische manier. De sfeervolle pastelkleuren in het boek maken het helemaal af.

Deze ouders delen hun speciale gezinstradities rond de feestdagen: ‘Met z’n allen slapen we bij de kerstboom’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.