Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Feestdagen 17 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze ouders delen hun speciale gezinstradities rond de feestdagen: ‘Met z’n allen slapen we bij de kerstboom’

Tradities horen bij kerst en de feestdagen en elk gezin heeft weer andere tradities. Bij de een is dat een uitgebreid kerstontbijt in foute kersttruien en bij de ander is het cadeautjes uitpakken op bed. Wij vroegen ouders naar hun kersttradities rondom de feestdagen.

De kerstboom samen optuigen, lampjes ophangen, een kerstdiner met de familie of met vrienden: het zijn allemaal tradities die we rond de kerstdagen aanhouden. Omdat het gezellig is en omdat het gewoon heel erg leuk is om te doen. Nog leuker is het wanneer je zelf kinderen hebt en je je eigen kersttradities gaat bedenken.

Speciale kersttradities van gezinnen

Dit is wat je kinderen zich later zullen herinneren, superleuk om in te voeren dus! We vroegen ouders om hun gezinstradities rondom de feestdagen. Dit zijn hun antwoorden, wie weet haal je er een idee uit voor je eigen kersttraditie.

Een gevulde adventskalender

Laura, moeder van drie: “Elk jaar stel ik een adventskalender samen voor mijn kinderen. Daar zitten dan kleinigheidjes in, zoals een edelsteentje, een houten dier of een ornament voor in de kerstboom. Soms een lief briefje, soms wat lekkers. Het is zo mooi om te zien hoe blij ze zijn met alles wat ze krijgen en het geeft meteen rust voor de kerstdagen. Met de kalender tellen we namelijk af naar eerste kerstdag.”

Slapen bij de kerstboom

Stacey, moeder van vier: “Wij slapen elk jaar met onze vier kinderen een nachtje bij de kerstboom. Matrassen op de grond, dekens erbij en samen in slaap vallen terwijl de lichtjes van de boom zachtjes aan staan.”

Adventskalender voor de kindjes en de hond

Joyce, moeder van twee: “Mijn schoonmoeder maakt altijd adventskalenders voor de kindjes en ook de hond wordt niet overgeslagen! Zo zoet.”

Een persoonlijke brief

Kelly, moeder van twee: “Ik schrijf elk jaar een brief voor mijn dochters met een mooi bedrag erin. Wanneer ze achttien worden, krijgen ze alle brieven.”

Sushi en Netflix

Vera, moeder van twee: “Elke kerst weer bestellen wij sushi en eten dat met z’n allen op terwijl we een heerlijke kerstfilm kijken op Netflix.”

Lichtjeswandeling

Lara, moeder van drie: “Bij ons in de stad wordt altijd een lichtjeswandeling georganiseerd. Die wandeling maken we altijd met de kinderen. Dan lopen we langs huizen die prachtig versierd zijn met honderden lichtjes, langs winkels waar je warme chocolademelk krijgt en voor de ouders een glaasje glühwein. Vaak krijgen de kids allemaal lekkers toegestopt door bewoners. Een magische avond is dat altijd.”

Koekemannetjes voor de hele klas

Rianne, moeder van twee: “Wij bakken altijd zandkoekjes in de vorm van koekemannetjes en die versieren de kinderen dan zelf. Vervolgens delen ze de koekjes uit in de klas net voor de vakantie.”

Een goed doel steunen

Berend, vader van drie: “Mijn vrouw en ik vinden het belangrijk om de kerstgedachte te delen met onze kinderen en dus voor een ander te zorgen. Daarom steunen we elk jaar gezamenlijk een doel en de kinderen mogen kiezen welk doel we steunen.”

5 moeders vertellen hoeveel geld zij uitgeven aan kerstcadeaus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.