Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Tess (45): ‘Als mijn kind 18 is, wil ik direct scheiden’  

Niet ieder huwelijk is wat het lijkt. Tess is twintig jaar getrouwd met Leon en samen hebben ze een zoon van zeventien. “Aan de buitenkant lijken we erg gelukkig, er zijn zelfs mensen jaloers op ons gezin. Alleen is niets wat het lijkt. Ik tel de dagen af tot mijn zoon volwassen is, want dan wil ik direct scheiden”.

“Ongeveer 22 jaar geleden leerde ik Leon tijdens mijn studententijd in Groningen kennen. Op het moment dat we erachter kwamen dat we allebei uit Rotterdam kwamen, hadden we direct een klik en werden verliefd op elkaar. We waren het liefst dag en nacht samen. Het was zelfs zo erg dat we snel gingen samenwonen in mijn studentenkamer van 12 vierkante meter. Zie je het al voor je?

Op zijn knieën

Na het afronden van onze studie verhuisden we terug naar Rotterdam en vonden we allebei snel een baan. Daardoor konden we ook een ruim appartement huren. Op de dag dat we de sleutel kregen, ging Leon in onze nieuwe woonkamer op zijn knieën. Hij vroeg of ik zijn vrouw wilde worden. Natuurlijk wilde ik dat. Drie maanden later zijn we op een maandagochtend getrouwd. Een groot feest wilden we niet en we hadden daar ook helemaal geen geld voor.

Wolk van een zoon

Drie jaar na ons huwelijk beviel ik van een zoon. Rogier is inmiddels uitgegroeid tot een spontane, lieve en slimme jongen. Ik vind dat hij erg op mij lijkt. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk. Ik weet dan ook zeker, dat hij het ver gaat schoppen in zijn leven. Ook ben ik blij dat hij erg zelfstandig is voor zijn leeftijd. Dat heeft hij wel nodig als hij over een paar maanden het nieuws over de scheiding van mij te horen krijgt.

Jaloers op gezin

Aan de buitenkant lijken we erg gelukkig, er zijn zelfs mensen jaloers op ons gezin. Alleen is niets wat het lijkt. Ik tel de dagen af totdat mijn zoon volwassen is, want dan wil ik direct scheiden. Rogier en Leon weten er allebei nog niets vanaf en dat hou ik de komende maanden nog zo.

Broer en zus

Ik hou van Leon, echt. Maar we leven al jaren als broer en zus. We hebben geen seks meer, we delen niets meer met elkaar. We slapen zelfs apart. Ook als ik tegen hem zeg dat ik het zo jammer vind, zegt hij dat het helemaal normaal is na zo’n lang huwelijk. Ik ben het daar niet mee eens. Ik vind het zo jammer dat hij niet meer zijn best wil doen, ik wil dat namelijk wél. Een beetje liefde, een knuffel of een kus. Is dat zoveel gevraagd?

Scheiding

Ik denk dat het een complete verrassing voor Leon gaat zijn, maar als Rogier achttien is en op kamers gaat, iets dat hij heel graag wil, dan wil ik van hem scheiden. Inmiddels ben ik al op zoek naar een goede advocaat die voor mij de papieren kan opmaken. Ik wil gelukkig zijn, leuke dingen doen en verliefd zijn. Niet het leven hebben van een tachtig jarige. Dat kan later altijd nog.”

Deze kinderen vertellen wat ze het moeilijkste vinden aan de scheiding van hun ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.