Laura Saija
Laura Saija Vakantie 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Melissa (38) durft niet meer op autovakantie met de kinderen: ‘Ze slaan elkaar de hersens in’

Melissa durft de reis naar Zuid-Europa niet meer aan met haar twee kinderen van 6 en 8 jaar. De twee hebben zo veel ruzie dat het de hele vakantie verpest. “Vorig jaar zijn we met het gezin naar de het Gardameer in Italië gereden en het was een regelrechte ramp.”

Mijn man Robert en ik zijn gek op autovakanties. Voor dat we kinderen hadden, hebben we prachtige reizen gemaakt. Zo hebben we een mooie trip voor Amerika gemaakt met de auto en zijn we een aantal weken met de auto op pad geweest door Australië.

Autovakantie

Sinds we kinderen hebben doen we vooral autovakanties door Europa. Toen onze eerste zoon Kai nog maar een paar maanden was, maakten we een mooie roadtrip naar Noorwegen. Dat ging toen nog prima, we stopten veel en ik gaf hem toen borstvoeding.

Inmiddels hebben we twee jongens van 6 en 8 jaar en de vakanties zijn helemaal niet meer leuk. Vorig jaar zijn we met het gezin naar de het Gardameer in Italië gereden en het was een regelrechte ramp.

Gevaarlijk

De jongens hebben de hele de hele weg ruzie gemaakt. Ze konden zich totaal niet vermaken, zelfs een iPad hielp hier niet bij. Ze zaten veel te lang op elkaars lip en dat eindigde in slaande ruzie. We stonden in de file bij een Zwitserse tunnel en de jongens hadden zo’n ruzie gekregen dat ze de auto uit wilden stappen. Hou dan maar eens die kinderen in toom ergens in een lange tunnel in de file.

Robert en ik raakten van deze hele sfeer ook helemaal gestrest. Robert reed en raakte zo afgeleid door de ruzies, dat we een aantal keer bijna een ongeluk maakten. We kwamen uiteindelijk aan bij het Gardameer en hoewel het uitzicht prachtig was, was de sfeer in het gezin ver te zoeken.

Geen ontspanning

De jongens hadden nog steeds ruzie en wilden alleen maar voor zichzelf iets doen. Ze hadden geen interesse in de omgeving en wilden alleen maar binnen spelen of achter een scherm zitten. Dit was geen ontspanning meer.

Robert en ik hebben beide geen zin meer in een autovakantie als het zo moet. De lol is er echt helemaal af door het geruzie op de achterbank. Vliegen vinden we te duur dus er zit niets anders op om in de buurt van huis vakantie te vieren. Een rit van een uur moet te overzien zijn.

Dilemma: ‘Onze zoon (15) wil deze zomer met vrienden op vakantie en niet met ons. Laten we dit toe?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.