Gina Koninkx
Gina Koninkx Ouders 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze 4 dingen herinneren we ons nog maar al te goed van de basisschool

Hoewel deze periode echt lang (lees: héél) lang geleden lijkt, zijn er toch nog wat herinneringen die je nooit meer zal vergeten aan de basisschool. Wie je vriendjes en vriendinnetjes waren bijvoorbeeld maar ook wat voor spelletjes jullie in de pauze speelden.

Herinneringen aan de basisschool

Als je eenmaal kids hebt die naar de basisschool gaan, komen op het schoolplein ongetwijfeld weer wat herinneringen naar boven van de basisschool. Ken je deze dingen nog, nog, nog?

LEES OOK: Basisschool perikelen: deze 10 moeders kom je tegen op het schoolplein

1. De luizenmoeders

Niet voor niks is hier zo’n hilarische serie van verschenen. De luizenmoeders zijn namelijk een bekend fenomeen en wij kennen ze ook nog wel van onze basisschool periode. Het waren altijd dezelfde moeders die zich hiervoor opgaven. En oh ja, je schaamde je natuurlijk kapot als je opeens naar huis moest.

2. De kleine wc’s op de basisschool

In de kleuterklas moet je het doen met piepkleine toiletten. Nu je volwassen (en groot) bent kun je je niet indenken dat je er nog op kan zitten. Ze zijn niet alleen onwijs smal, ze zitten ook nog eens bijzonder laag bij de grond. En oh ja, soms stond je ook te janken om het hoekje bij de wc’s omdat je liefdesverdriet had. Cute but sad, but cute.

3. Je drinkbeker en broodtrommel

Iedereen had zo z’n eigen favoriet. Jawel ook in jouw tijd was je verknocht aan je eigen broodtrommel en beker. Bij voorkeur van je favoriete superheld. De keuze was reuze alleen viel het lekken van de beker in je schooltas altijd vies tegen. Ach, dat was een probleem voor je ouders. Nu mag jij dat doen.

4. De spelletjes die je op het schoolplein speelde

Je herinnert je nog maar al te goed welke spelletjes jullie vroeger op de basisschool speelden met vriendjes en vriendinnetjes. Van de klassiekers als tikkertje en Annemaria Koekkoek tot zelfbedachte versies van verstoppertje spelen. BUUTVRIJ! Ik win!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.