Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Rianne las berichten op Instagram, nu ligt ze in scheiding: ‘Het was van een moeder van school’

Nietsvermoedend opende Rianne (38) op nieuwjaarsdag berichten op de telefoon van haar man. Toen ze zijn telefoon opende, bleek hij pikante gesprekken te voeren met een moeder van school.

“Zo kende ik hem helemaal niet. Zijn libido was al jaren laag, sinds de kinderen hadden we nauwelijks seks met elkaar”, vertelt ze.

Berichten

“Zijn telefoon lag op de keukentafel en hij kreeg berichtjes binnen. Nietsvermoedend draaide ik zijn telefoon om, om te kijken wat er zo belangrijk was. Ik ving een half gesprek op. ‘Misschien volgende keer’, stond er geschreven.

Het bericht kwam van Erin, een moeder van een van de vriendinnetjes van onze dochter uit groep 5. Ik vond het een vreemd bericht, maar zocht er verder niets achter. Tot ik het bericht opende. Ik zag een hele gesprekgeschiedenis.

Volgende keer

Mijn man Laurens beschreef een hele sekspartij die ze samen gehad hadden. Hij schreef tot in de details wat ze gedaan hadden en in welke volgorde. Op het eind kwam hij met de suggestie dat ze ook nog een ander standje konden proberen. Waarop Erin dus reageerde met: ‘Misschien volgende keer’.

Erin leek de boot een beetje af te houden in het gesprek, waarschijnlijk omdat ze zelf ook een gezin heeft. Laurens daarentegen wilde overduidelijk meer en zo vaak mogelijk. Zo kende ik hem helemaal niet. Zijn libido was al jaren laag, sinds de kinderen hadden we nauwelijks seks met elkaar.

Geconfronteerd

Toen Laurens beneden kwam, confronteerde ik hem meteen. Hij begon alles te ontkennen, maar dat was haast onmogelijk, omdat hij zelf de sekspartij tot in detail had beschreven. Ik besloot Erin er ook bij te betrekken en haar een berichtje te sturen.

Ze gaf meteen toe wat er gebeurd was, maar dat ze er zelf spijt van had. Ze probeerde Laurens ook een beetje af te poeieren, vertelde ze, maar hij bleef maar doorgaan. Dit was echt totaal niet de Laurens die ik kende. Onze gezellige familieman bleek een soort oversekste, opdringerige man geworden met affaires.

Scheiding

Ik zeg affaires, want ik ga ervan uit dat dit niet de eerste keer was. Hij klonk als een ervaren vreemdganger in de manier waarop hij communiceerde. Een aantal weken later lagen we in scheiding.

Ik besefte dat hij een dubbel leven leidde. Dit kon ik niet pikken, ook niet tegenover onze kinderen. Ik voelde me enorm bedonderd.”

Emotioneel vreemdgaan: 3 manieren waarop dit kan gebeuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.