Maartje Scheffer
Maartje Scheffer School 12 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Inspirerend: dit zijn zeven beroemdheden met dyslexie

Als je te horen krijgt dat je kind dyslexie heeft, spoken er waarschijnlijk een hoop zorgen door je hoofd. Hoe zal de toekomst van je kind er nu uitzien? Kan je kind met dyslexie wel zijn dromen waarmaken en zijn weg vinden in de volwassen wereld later? En hoe zal zijn schooltijd eruit zien? Geen zorgen, want er zijn een hoop succesvolle beroemdheden die het ook ver hebben geschopt met dyslexie.

Je denkt wellicht dat dyslexie hinderlijk is, maar dat valt best mee (lees deze voordelen maar eens). Meestal hebben kinderen met dyslexie minder talent voor alles wat te maken heeft met lezen en schrijven, maar munten ze weer uit op andere vlakken. En dat laten de volgende beroemdheden maar al te goed zien: zij hebben ondanks hun dyslexie een prachtige carrière gehad. Dus waarom zou het jouw kind belemmeren? Je kind kan zomaar een genie blijken te zijn met exacte wetenschappen, creatieve beroepen of sport.

Beroemdheden met dyslexie

Leonardo DaVinci

Wie kent hem niet? De wereldberoemde Mona Lisa schilder schreef alles in spiegelschrift en was linkshandig, wat vaak voorkomt bij mensen met dyslexie. Dat verlegde zijn focus alleen maar meer op zijn creativiteit en schildertalent.

John Lennon

Deze muzikant en zanger van The Beatles kreeg pas later in zijn leven duidelijkheid over zijn dyslexie. Hij snapte nooit waar zijn moeite met lezen en schrijven vandaan kwam, maar toen er wat meer duidelijk werd over dyslexie werd ook alles voor hem helder. Toch een van de meest succesvolle en bekendste muzikanten aller tijden!

Jamie Oliver

Nog iets waar mensen met dyslexie zomaar in kunnen uitmunten: koken. Topkok Jamie Oliver en eigenaar van tientallen restaurants wereldwijd heeft ook te maken met dyslexie. Mensen dachten vroeger dat hij dom was, en hij maakte vaak spelfouten op Twitter. Maar dat valt allemaal in het niet vergeleken met zijn carrière in de culinaire wereld.

Marco Borsato

Deze Nederlandse zanger werd ooit bloednerveus voordat hij een programma moest presenteren. Daarna gaf hij toe dat dat kwam door zijn dyslexie. Helemaal niks om je voor te schamen, vond iedereen achteraf.

Ingvar Kamprad

Deze naam komt je misschien niet bekend voor, maar IKEA waarschijnlijk wel. Kamprad is hier de oprichter van, ondanks zijn dyslexie. En dat maakt zeker de meubels van IKEA niet minder fijn en het bedrijf minder succesvol.

Wubbo Ockels

Deze astronaut had het nooit voor mogelijk gehouden met dyslexie de ruimte in te gaan, en zijn omgeving ook niet. Veel kinderen, ook met dyslexie, hebben dezelfde droom, dus Wubbo Ockels is een mooi voorbeeld dat dat echt kan!

Tom Cruise

Een andere leuke droom van veel kinderen is om acteur of actrice te worden. Ook dat is dus niet onmogelijk met dyslexie, zo bewijst Tom Cruise maar. Deze succesvolle Amerikaanse acteur schitterde in een hoop succesvolle films, dus waarom zou jouw kind dat niet kunnen als dat zijn droom is?

Kortom: de wereld ligt aan de voeten van je kind met dyslexie!

Dit is wat een kind met dyslexie ziet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.