Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 6 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Noord-Brabant

Oktober was een hele natte maand, waarin we helaas ook veel binnen moesten blijven. Gelukkig kan het weer in november nog alle kanten op, daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin. Deze keer is de provincie Noord-Brabant het uitgangspunt.

Wedden dat er iets leuks tussen zit voor jouw gezin?

Herfstweer

De herfst is in volle gang: veel regen en wind en de eerste herfststorm kunnen we ook al afvinken. Maar de herfst kent ook mooie tijden, zo zie je eindelijk de herfstkleuren in bloei en dat blijft toch wel een mooi gezicht (als het droog is dan). Met een beetje geluk laat het zonnetje zich weer wat vaker zien en is het hartstikke lekker weer om naar buiten te gaan.

Een uitje met het hele gezin is altijd leuk, zeker als je er echt even de tijd voor neemt. Omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnenactiviteiten als buitenactiviteiten in Noord-Brabant. Zo kunnen jullie ongeacht het weer altijd iets leuks doen samen.

De leukste buitenactiviteiten in Noord-Brabant

Met deze buitenactiviteiten in Noord-Brabant doe jij je kinderen sowieso een plezier.

1. Safaripark Beekse Bergen

Naar het buitenland voor een safaritour? Nee hoor, in Beekse Bergen kun je ook oog in oog staan met wilde dieren. Vanuit de auto, de bus of wandelend kunnen jullie wilde dieren zien en als je de audiotour aanzet, leren jullie ook nog eens veel over de dieren.

2. De Efteling

Een dagje naar de Efteling kan in Noord-Brabant natuurlijk niet ontbreken. Juist in de herfst- en winterperiode is dit attractiepark in Kaatsheuvel een magische plek. Geniet van alle attracties, of jullie nu in de spannende of sprookjesachtige attracties gaan, er is voor ieder wat wils.

3. Speelboerderij de Vossenberg

Twijfel je tussen een middagje naar de kinderboerderij of naar een speeltuin? Ga dan eens naar de Speelboerderij de Vossenberg in Gilze. Kinderen kunnen hier dieren aaien en zich vermaken op de trampolines, schommels, kabelbaan, klimrekken en in de zandbak en de voetbalkooi.

4. ZooParc Overloon

Omdat dieren en kinderen altijd een goede combinatie zijn, hebben we nog een leuke tip: ZooParc Overloon. Kinderen kijken hun ogen uit naar de dieren die voorbij komen: nijlpaarden, flamingo’s, cheeta’s, tijgers, leeuwen, wasberen, apen, kangoeroes, pinguïns, panda’s en nog veel meer.

5. OERRR Oisterwijk

Midden in de Oisterwijkse bossen vind je de Speelnatuur van OERRR. Kinderen kunnen hier met water spelen, hutten bouwen, lopen over boomstammen, een bosbeek oppompen, klimmen en klauteren, en je hebt ook nog eens een bosweide met speeltoestellen.

De leukste binnenactiviteiten in Noord-Brabant

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Noord-Brabant vermaken je kinderen zich urenlang.

1. Oorlogsmuseum

Als jij je kinderen meer wil leren over de Tweede Wereldoorlog, maar je weet niet zo goed hoe, neem ze dan mee naar het Oorlogsmuseum in Overloon. Het museum laat zien hoe de oorlog is verlopen en het is daarmee een leerzame ervaring om de geschiedenis beter te begrijpen.

2. Het Oertijdmuseum

Als het weer een beetje twijfelachtig is, is het Oertijdmuseum in Boxtel een echte aanrader. Binnen zijn er tentoonstellingen met fossielen, mineralen en informatie over prehistorische dieren. Buiten zijn er exposities met levensgrote replica’s van dinosaurussen en andere prehistorische wezens.

3. De Belhamel speeltuin

Moeten jouw kinderen even hun energie kwijt? Ga dan samen naar De Belhamel in Lage Zwaluwe. Deze binnenspeeltuin heeft allerlei leuks: een ballenbak, een draaimolen, een glijbaan, een klimtoren, trampolines en je kunt ook nog airhockey en hamertje tik spelen.

4. De Belhamel klimpark

Als jouw kinderen van wat meer uitdaging houden, kun je ze beter meenemen naar het klimpark in De Belhamel. Hiervoor moeten kinderen minimaal 8 jaar oud en 1.35 meter lang zijn. Het indoor klimpark is maar liefst 140 meter en heeft 21 klimhindernissen. Durft jouw kind de uitdaging aan?

5. Motion Imagination Experience

Zin om totaal verwonderd te raken? Ga dan samen met je kinderen naar Motion Imagination Experience in Eindhoven. Hier worden jullie meegenomen in de verbeeldingswereld van geluid, beeld en interactie. Ontdek de bijzondere lichtspektakels en vloerprojecties en kijk je ogen uit.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Flevoland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.