Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 25 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

De 10 leukste binnenactiviteiten met kinderen op een regenachtige dag

Er zijn nogal wat vrije dagen in de eerste helft van het jaar: Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren en vergeet ook de studiedagen van de basisschool niet. Dat het mooi weer is op precies die dagen, daar kunnen we in ons koude kikkerlandje natuurlijk niet vanuit gaan. Daarom hebben we een lijst met de leukste binnenactiviteiten voor je gemaakt, om te doen op een regenachtige vrije schooldag. Of gewoon in het weekend, ook leuk.

Leukste binnenactiviteiten om te doen met kinderen

Regent het buiten dat het giet of waait er weer een of andere voorjaarsstorm lang je huis, dan is het fijn om een lijst met binnenactiviteiten te hebben om je aan vast te klampen. Met al die vrije dagen weet je soms namelijk niet meer hoe je de kids moet vermaken en al helemaal niet als buiten geen optie is. Met de volgende, volgens ons leukste, binnenactiviteiten zijn jullie wel even zoet.

Ontbijtbuffet naar keuze

Deze activiteit heeft enige voorbereiding nodig de dag ervoor, maar dan heb je wel een erg leuke ochtend. Hoewel, we kunnen niet beloven dat je kids niet al om zes uur naast je bed staan met deze binnenactiviteit… Anyway: organiseer een ontbijtbuffet naar keuze. Dat betekent dat jullie de dag ervoor naar de supermarkt gaan en allemaal lekkere dingen voor het ontbijt uitkiezen. Ja, ook donuts. Of taartjes, of toetjes. De kinderen mogen kiezen. De volgende ochtend dekken jullie de tafel gezellig en maken er een ontbijtbuffet van. Aanvallen maar! (Alvast onze excuses voor de daaropvolgende sugar rush…)

Boulderen in de buurt

In veel steden vind je tegenwoordig wel een plek om te boulderen, oftewel: klimmen zonder touw (maar met valmat). Vooral voor oudere kinderen is dit een te gekke activiteit om te doen. Wat het nog leuker maakt, is dat je zelf gewoon mee kan doen. Een hele dag boulderen kost gemiddeld zo’n tien euro per persoon.

Bezoek een VR experience

Ook VR experiences vind je steeds vaker in de grotere steden. Met een VR-bril op je hoofd, beleven jullie coole avonturen. Zoals ontsnappen aan een groep zombie’s bijvoorbeeld. Oudere kinderen zullen dit een van de leukste binnenactiviteiten vinden om te doen.

Nieuw speelgoed voor een prikkie

Als je zelf even geen zin hebt om je kinderen (weer) een dag zoet te houden, is nieuw speelgoed vaak een uitkomst. Om deze binnenactiviteit wat duurzamer en goedkoper te maken, gaan we niet voor echt nieuw speelgoed, maar voor tweedehands. Neem je kids mee naar de plaatselijke kringloop en laat ze voor een bepaald bedrag iets leuks uitzoeken om mee naar huis te nemen. Daarmee sla je twee vliegen in een klap, want je leert ze ook meteen om te gaan met geld. Om niet te veel speelgoed in huis te verzamelen, kunnen jullie ook iets bij de kringloop inleveren dat niet meer gebruikt wordt.

Bezoek een pannenkoekenrestaurant

Heb je kleinere kinderen, dan kun je dit ook als lunch doen. Een pannenkoekenrestaurant bezoeken is voor kinderen natuurlijk een groot feest. Zelf je pannenkoek versieren en lekker opsmikkelen en vaak is er ook nog wel iets extra’s, zoals een gezellige speelplek.

Naar het plaatselijke theater

Vooral in de vakanties en op feestdagen organiseren plaatselijke theaters de leukste binnenactiviteiten. Zoals meet and greets, een spelletjesmiddag, voorleesdagen of een speurtocht. Natuurlijk kun je ook een leuke theatervoorstelling bezoeken, die zijn er al voor de allerkleinsten.

Uitrazen in het trampolinepark

Een overdekte speeltuin vol trampolines? Dat is voor veel kinderen een van de leukste binnenactiviteiten en je kind is er ook echt wel even zoet. Vooral ideaal tijdens een zoveelste studiedag terwijl je zelf nog bergen werk te verrichten hebt. Neem dus je laptop mee. Of een goed boek.

Thuisbios met popcorn

Verander je woonkamer (of slaapkamer, als je popcornkruimels in bed kan handelen) om in een thuisbioscoop. Maak het zo donker mogelijk en zorg voor een comfortabele plek om te zitten. Denk aan veel kussens en dekentjes op de bank. Kies samen een leuke film uit en vul een bak met popcorn voor twee uur vertier voor de buis.

Hutten bouwen in huis

Haal dekens, lakens en dekbedovertrekken tevoorschijn en maak samen een grote hut of meerdere kleine hutten om in de chillen, spelen, lezen of picknicken. Succes gegarandeerd!

Ja-dag

En dan is er nog ja-dag. Hier moet je mentaal wel even op voorbereid zijn. Eventuele voorwaarden zijn ook essentieel. Ja-dag betekent dat je overal ja op zegt. Ongeacht de vraag van je kinderen (zeiden we al voorwaarden?). Afhankelijk van hoe slinks en creatief je kinderen zijn, kan dit nogal een heftige dag voor je worden. Maar ook een onvergetelijke dag voor je kinderen. Snoep als ontbijt? Op een matras de trap af glijden? Allemaal bij papa en mama in bed logeren? Tot in de nacht televisie kijken? Ja, ja, ja en ja!

Dagje weg met gezin? Van deze voorjaarsvakantie uitjes wordt jouw kind blij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.