Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Bloody Knuckels is de nieuwe (gevaarlijke) TikTok-trend onder kinderen

Dat TikTok een bron is van nieuwe rages en trends is inmiddels bekend. Al eerder schreven we over verschillende gevaarlijke trends onder kinderen die door TikTok populair werden.  Denk aan de black-out challenge, en het veilen van tanden. Nu is er een nieuwe pijnlijke hype op TikTok met de naam Bloody Knuckels.

“Mam, weet je wat Bloody Knuckels is?”, vroeg mijn elfjarige zoon me gisteren. “Bloederige knokkels?”, antwoordde ik vragend. Hij rolde even met zijn ogen en zei: “Neeee! Het is een soort spel.” “Een nieuwe game bedoel je? Leuk! Kan ik erover schrijven?” Hij moest lachen en zei: “Nou het is wel een beetje pijnlijk…”

Bloody Knuckels trend op TikTok

Vervolgens legde hij me uit dat het geen nieuwe game is, maar een fysiek spelletje waarbij je een muntje zo hard mogelijk tegen iemands knokkels moet schuiven. “Een paar kinderen speelden het vandaag op school met een 5 cent-muntje”, voegde hij er nog aan toe en daarmee liet hij me verbaasd achter.

Nadat ik het even had laten bezinken vroeg ik of hij dat op TikTok had gezien, dat bleek inderdaad zo te zijn. Dus besloot ik er eens even in te duiken.

Al langer populair

Bloody Knuckels is een spelletje dat al veel langer bestaat en voornamelijk gespeeld werd door volwassen. In Amerika wordt het standaard gespeeld met een quarter. Het gaat als volgt: de ene persoon zet zijn vuist met knokkels naar beneden op tafel. De ander probeert vanaf de andere kant van de tafel zo hard mogelijk een muntje tegen de knokkels te schuiven. Met als mogelijk gevolg: kapotte (en dus bloederige) knokkels.

@testticle__ Bloody knuckles w @Declan ♬ original sound – Tik Toker

Doordat video’s van het spel circuleren op TikTok wordt het spel ook hier onder kinderen populairder. Dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo’n leuk spelletje is. Bloody Knuckels spelen kan namelijk tot vervelende en pijnlijke taferelen leiden. Inmiddels heb ik mijn elfjarige dus afgeraden om dit te spelen, want het lijkt me niet echt een leuk spelletje voor op de basisschool…

Don’t try this at home! 5x mega gevaarlijke TikTok trends voor kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.