Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Budget ideeën om een kinderkamer om te toveren tot een stoere tienerkamer

Wil jouw kind niets liever dan een stoere tienerkamer? Natuurlijk kun je alles nieuw kopen en iemand laten komen om te behangen of te verven, maar dit is minder leuk voor je portemonnee. Zeker in deze dure tijd. Waarom ga je niet samen met je kind aan de slag om zijn of haar kinderkamer om te toveren tot een stoere tienerkamer? Hieronder hebben we wat budget tips voor je klaarstaan.

Een make-over van een tienerkamer hoeft echt niet duur te zijn. Wat je nodig hebt is geduld, goede energie en veel creativiteit. Als jullie die drie dingen hebben dan komt het zeker goed.

Moodboard maken

Laat je kind eerst een moodboard maken met dingen die hij of zij leuk vindt. Dit is leuk om op een regenachtige middag of avond te doen. Voor afbeeldingen hoef je geen dure woonmagazines te kopen, je kind kan de plaatjes ook gewoon knippen uit de folders die je in je brievenbus krijgt. Online kun je ook een een moodboard maken. Door middel van een moodboard krijg je een goed beeld van wat je kind leuk vindt voor zijn of haar nieuwe kamer.

Kringloopwinkels

Daarna begint het leukste gedeelte: de zoektocht naar nieuwe meubels. Ga diverse kringloopwinkels af om leuke en goedkope meubels op de kop te tikken. Zo heb je soms al een grote kast voor maar twintig euro. Heb je een mooi meubelstuk gevonden maar heeft het niet de juiste kleur? Dan is het leuk om het zelf in de juiste kleur te schilderen.

Meubels via Marktplaats

Liever op jacht naar tweedehands meubels vanuit huis? Op Marktplaats staan veel meubels die een tweede leven zoeken. Op dit platform kun je door middel van zoekwoorden precies vinden wat je nodig hebt. Je kunt vooraf bepalen wat je voor een meubelstuk dat je leuk vindt over hebt en dan bieden. Zo betaal je nooit meer dan dat je van plan was.

Bieden op veilingsites

Er zijn tegenwoordig ook veel veilingsites. Hier kun je ook leuke meubels en woonaccessoires op de kop tikken. Deze veilingsites bieden producten aan van failliete winkels. Zo kun je dingen goedkoop te pakken krijgen. Sommige producten hebben een vaste prijs, op andere producten moet je bieden. Op deze manier kun je het zo duur maken als je zelf wil.

DIY schilderwerk en accessoires

Hoe leuk is het om je kind zelf zijn of haar kamer te laten schilderen? Dit kan natuurlijk met een beetje hulp van jou of van vriend(inn)en. Door je kind een groot deel zelf te laten doen, zal het nog trotser op zijn stoere tienerkamer zijn. Je kind kan zelf accessoires voor zijn of haar kamer maken. Laat je kind bijvoorbeeld de lijst van een grote spiegel in een mooie kleur schilderen, een schilderij voor aan de muur maken of een leuke macramé hanger. Plezier gegarandeerd.

Verhuizen naar een andere stad met oudere kinderen: zo kun je ze voorbereiden en steunen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.