Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 11 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

8x dit zijn de beste cadeaus voor een jongen van vier jaar

Je zoon, neef, of buurjongen wordt vier jaar. Hoera! Een hele mijlpaal want dat betekent voor het eerst naar school. Bij zo’n speciale leeftijd hoort natuurlijk ook een speciaal cadeau, maar dat is vaak nog niet zo gemakkelijk. Want wat is nu een leuk cadeau voor een jongen van vier jaar. Wij zetten acht leuke tips voor je op een rij.

Cadeautjes kopen voor kinderen is altijd moeilijk. Dus ben je nog opzoek naar cadeautips voor een vier jarige jongen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor wat inspiratie.

Cadeaus jongen vier jaar

Zo wordt het perfecte cadeau shoppen een makkie.

1. Lego

Een inkoppertje misschien, maar Lego vinden veel jongens vanaf een jaar of vier leuk. Je hebt tegenwoordig Lego Juniors dat speciaal ontworpen is voor wat jongere kinderen. Perfect voor vierjarigen dus!

2. Kapla

Nog meer om te bouwen. Kapla is onverwoestbaar en verveeld nooit. Hier kunnen jongens uren mee spelen en de mooiste creaties maken. Bovendien stimuleert het de creativiteit.

3. Klei

Kleuters vinden het heerlijk om met hun handen bezig te zijn. Klei is daar perfect voor, de zachte structuur is iets dat kinderen heel erg aanspreekt. Bovendien kun je er als ouder nooit genoeg van hebben.

4. Step

Steppen (op een step met twee wieltjes) is iets dat kinderen rond hun vierde jaar goed leren. Een leuk cadeau dus voor een stoere jongen!

5. Cijfers en letters

Als voorbereiding op school zijn spelletjes of speelgoed met cijfers en letters ook een erg leuk cadeau voor een jongen van vier. Denk hierbij aan lettermagneten, stempels of spelletjes waarbij je moet tellen.

6. Spelletjes

Rond hun vierde verjaardag beginnen kinderen spelletjes steeds beter te begrijpen en daardoor ook leuker te vinden. Simpele maar leuke spelletjes voor deze leeftijd zijn Kleurentorentjes, memory en domino.

7. Verkleedkleding

Spiderman, superman, of Mario. Kleuters vinden het heerlijk om zich te verkleden. En jongens dus ook! Met een stoer verkleedkostuum kun je de plank dus bijna niet mis slaan.

8. Voorleesboek

Oke, we geven het toe, de kleuter zelf zal misschien niet staan te springen. Maar een voorleesboek is een mooi en duurzaam cadeau, en waarschijnlijk zullen zowel ouder als kind er uiteindelijk veel plezier aan beleven.

Lees ook:

10 originele cadeautips voor als je geen speelgoed cadeau wil geven aan je kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.