Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf School 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips verhoog je subtiel het concentratievermogen van je kind

Het kan zijn dat het concentratievermogen van je kind af en toe ver te zoeken is. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar toch is het goed om als ouder de focus wel te stimuleren. Zo zal je zoon of dochter zich namelijk ook beter kunnen concentreren op school.

Benieuwd hoe je het concentratievermogen van je kind verhoogd?

Met deze tips verhoog je subtiel het concentratievermogen van je kind

We geven een aantal subtiele, maar succesvolle tips.

1. Beperk de afleiding

Volwassenen zijn beter in het afstemmen van geluiden en prikkels dan jonge kinderen. Hoewel we het geluid van een hond die blaft in de tuin wellicht niet zouden opmerken, kan het de focus van je kind wel degelijk verstoren. Volgens experts hebben veel jonge kinderen de neiging om hun oren extra goed open te zetten voor geluiden.

Pedagogen adviseren dan ook om de hoeveelheid afleiding voor je kind te beperken. Leg speelgoed in de kamer weg, schakel de tv uit en zorgt dat je zoon of dochter zich – of hij of zij nou wil of niet – maar op een ding kan focussen.

2. Betrek je bij je kind

Heeft je kind de neiging om de een na de andere activiteit te doen, zonder daar echt lang gefocust bij te blijven? Dan is het wellicht handig om je zoon of dochter even een steuntje in de rug te geven. Een voorbeeld: is je kind begonnen aan een puzzel, maar na een paar minuten alweer uitgekeken? Ga dan samen met hem of haar aan de puzzel zitten en doe dat totdat-ie helemaal af is. Op die manier verbeter je de aandachtsspanne van je kind.

3. Doe wat je kind leuk vindt

Het heeft niet zoveel zin om je kind te dwingen op iets te focussen of concentreren waar hij of zij niet geïnteresseerd in is. Mocht je het concentratievermogen van je kind willen verhogen, kun je beter denken aan iets wat hij of zij leuk vindt. Is je dochter gek op schilderen? Stimuleer dan daar net iets langer dan normaal mee bezig te zijn.

Hier geven wij meer tips om een druk kind wat rustiger te krijgen.

De concentratie van je kind verbeteren? Concentreren kun je leren

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.

Reacties 0