Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Vrije Tijd 27 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

5x leuke creatieve hobby’s voor kinderen

Knutselen in de vakantie, in het weekend of op een vrije middag is een leuk idee. Knutselen is niet alleen erg leerzaam, ook is het leuk om er een leuk knutselwerk aan over te houden. Is jouw kind creatief en is het op zoek naar een nieuwe hobby? Dan hebben we hieronder wat leuke ideeën voor creatieve hobby’s klaarstaan.

Welk kind is nu niet dol op knutselen? Handenarbeid is geweldig voor kinderen om te doen. Ze kunnen hierbij niet alleen hun fantasie gebruiken om iets te maken, ook zal een creatieve hobby goed zijn voor de ontwikkeling van je kind.

Welke creatieve hobby’s zijn leuk voor kinderen?

Keramiek

Is jouw kind dol op kleien? Ga dan eens naar keramiek met jouw zoon of dochter. Daar kan je kind door middel van klei fantaseren, experimenteren en creëren. Maak bijvoorbeeld een dier, fantasiefiguren, bekers, kralen of een tof masker. Na het modelleren kan je kind zijn of haar werk een mooie kleur met glazuur geven. Nadat het in de oven is geweest, is het werk klaar en kan het gebruikt of neergezet worden.

Macramé

Is jouw kind goed met zijn of haar handen? Dan is het leuk om macramé te gaan proberen. Macramé is een handwerktechniek die bestaat uit het knopen van draden. Door het knopen ontstaat er een patroon. Je kind kan verschillende dingen maken met macramé, dat maakt deze creatieve hobby ook zo leuk. Zo kan je kind armbanden, kettingen, plantenhangers, wandkleden, riemen, kussens, tassen en nog veel maken.

Sieraden maken

Wanneer jouw kind het leuk vindt om sieraden te dragen, dan is het misschien ook leuk om zelf sieraden te gaan maken. Armbanden en kettingen zijn makkelijk om mee te beginnen. Jouw zoon of dochter kan door middel van verschillende vlechttechnieken leuke armbanden maken. Liever met kralen aan de gang? Dat is ook mogelijk. Het is net wat jouw kind leuk vindt om te maken.

Fimo klei

Fimo klei was de eerste boetseerklei ter wereld dat in de oven kon. Het is erg populair bij hobbykunstenaars, professionals en kinderen. Door deze boetseerklei kun je heel gedetailleerd modelleren en werken. Het leuke aan Fimo is, dat er veel kleuren verkrijgbaar zijn. Ook is er klei met glitters te koop. Laat je kind iets leuks boetseren, waarna je het in de oven in 25 minuten kunt afbakken op 110 graden. Daarna is het hard geworden en kan je kind zijn of haar kunstwerk ergens neerzetten.

Schilderen

Met schilderen ontwikkelen kinderen hun creativiteit en bewegingsmotoriek. Het is dan ook een leuke creatieve hobby om te doen. Het is een hobby voor zowel jonge als oudere kinderen. Voor jonge kinderen is het leuk om te gaan vingerverven. Kan jouw kind al goed tekenen? Dan kun je proberen om je kind te laten werken met acrylverf of aquarel verf. Geef hem of haar eens een schildersdoek en kijk wat er voor moois tevoorschijn komt na een uurtje schilderen.

https://www.jmouders.nl/boeken-over-moederschap/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.