Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouders 29 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Daten als single ouder: zo pak je dat aan

Een relatiebreuk of scheiding is altijd verdrietig, maar na regen komt altijd weer zonneschijn. Zo ook in je liefdesleven. Misschien ben je na een aantal maanden of jaren weer toe een nieuwe liefde in je leven. Maar daten als single ouder, dát kan best wel spannend zijn. Bekijk hieronder wat handige tips over hoe je dat kunt aanpakken.

Ook al heb je een slechte ervaring achter de rug, liefde kan veel vreugde brengen. Wanneer je weer denkt aan verliefd worden op een leuke man of vrouw, dan is het misschien tijd om voor een nieuwe liefde te gaan. Wat heb je te verliezen?

Daten als single ouder: handige tips

Vraag hulp aan omgeving

Wanneer je als single ouder wil gaan daten dan kan dit qua opvang voor de kinderen best lastig zijn. Toch moet je het jezelf gunnen om nieuwe mensen te leren kennen. Vraag aan vrienden of familieleden of ze af en toe een paar uurtjes kunnen helpen met de kinderen. In die uren heb jij dan de tijd om een date te plannen.

Waar leer je iemand kennen?

Als alleenstaande moeder of vader heb je misschien niet de tijd om geregeld een avond uit te gaan. Je hebt niet alleen je werk, maar ook nog de zorg over één of meerdere kinderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig datingapps waar je makkelijk contact kunt leggen. Wil je liever iemand zien en kijken of je er een klik mee hebt? Dan kun je naar een speeddate event gaan. Mocht je het spannend vinden dan kun je daar met een single vriend of vriendin naartoe gaan. Op zo’n middag of avond heb je een aantal speeddates, waar je misschien een vervolg date aan overhoudt.

Neem de tijd

Als je moeder of vader bent dan stel je waarschijnlijk andere eisen dan toen je nog geen kinderen had. Je moet daar nu ook rekening mee te houden. Het is daarom goed om echt de tijd te nemen. Je hoeft niet binnen een paar dagen een nieuwe liefde te hebben. Je kunt er beter wat langer over doen om iemand te vinden die echt bij jou en je kinderen past.

Betrek je kind er niet bij

Je kind moet zich niet druk gaan maken om jou en een eventuele nieuwe liefde. Praat dus niet met je kind over de man of vrouw waar je een date mee hebt. Hou dit goed gescheiden van elkaar tot je zeker weet dat je iemand hebt gevonden waarmee je verder wil.

Stel grenzen

Het is goed om van te voren grenzen te stellen en je er ook aan te houden. Als je iemand op een datingapp leert kennen en diegene snel wil afspreken, dan heb je een kans dat diegene alleen maar op seks uit is. Voor een keer kan dat leuk zijn, maar je kan het beter anders aanpakken als je een vaste relatie wil. Begin met een paar keer een drankje drinken en kijk rustig of er gevoelens ontstaan.

Doe het rustig aan

Heb je het idee dat er een match is? Als je een leuk iemand hebt leren kennen, dan wil je dat misschien het liefst van de daken schreeuwen, maar leer hem of haar eerst beter kennen. Spreek af en toe af en doe het rustig aan. Verlies jezelf niet direct in die nieuwe man of vrouw in je leven.

Voorstellen aan kinderen

Wil je je nieuwe liefde voorstellen aan je kinderen? Doe dit alleen als je zeker weet dat hij of zij degene is waar je mee verder wil en dat je nieuwe liefde er ook zo over denkt. Voor je het weet zijn je kinderen gehecht aan diegene en dan zou het vervelend zijn als het weer snel uitgaat. Is er een ex in het spel? Laat die het dan ook weten, voordat hij of zij het van je kinderen hoort.

Hoe de keuzes van je ouders invloed hebben op jouw liefdesleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.